«Ο πρίγκιπας των νεφών» απο τα εκπαιδευτήρια "Ροδίων Παιδεία"

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή λήξης των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για το σχολικό έτος 2016-2017, στο θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», με τους θεατές να κατακλύζουν τον χώρο.

Η φετινή εκδήλωση είχε τίτλο «Ο πρίγκιπας των νεφών» και ήταν βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Κριστόφ Γκαλφάρ «Το πρωινό των τριών ήλιων» και στο τρίτο βιβλίο «Η οργή του ουρανού και του ανέμου» της τριλογίας «Ο πρίγκιπας των νεφών».

Η παράσταση δραματοποιήθηκε από τα παιδιά του θεατρικού ομίλου σε απόδοση και σκηνοθεσία της κ. Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο Θάνος Σακελλαρίδης και τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ανδρομάχη Μπατζούκη.

Οι θεατές απόλαυσαν ένα συναρπαστικό παραμύθι, που συνδύαζε τη γνώση με τη φαντασία και την επιστήμη με τη μυθοπλασία. Ένα παραμύθι που μας ταξίδεψε στα πέρατα του ουρανού και της γήινης ατμόσφαιρας. «Ο πρίγκιπας των νεφών» μάς κάλεσε, ατενίζοντας τον oυρανό, να κατανοήσουμε τη γη. Η θεατρική σύνθεση πλαισιώθηκε από έναν συνδυασμό διαφορετικών μορφών τέχνης.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης αποδόθηκαν σε ζωντανή εκτέλεση από τα μουσικά σύνολα του σχολείου. Στη μαγεία της μουσικής οδήγησαν τους μαθητές οι καθηγητές μουσικής του σχολείου Γιάννης Χατζής, Γιώργος Ξανθόπουλος, Νεκτάριος Αυγενικός, Μαρία Καμπάνη, Ματίνα Μακέστα, Αντώνης Λιοπύρης, Άντζελα Σπανού, Τάσος Αναστασιάδης, Μάγια Παπαγεωργίου και Ευανθία Κρητικού Τις χορογραφίες της ομάδας του τμήματος αθλητικού χορού και της ομάδας «Ροδίων Δάσκαλοι ἐν ῥυθμῷ» επιμελήθηκαν η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Λεβέντη και η χορογράφος Μαρία Νικολοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Κυριάκος Κυριακούλης, η κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ως εκπρόσωπος τη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου και η κ. Κέλλη Ιωαννίδου Καλέντη, Διευθύντρια των εκδόσεων «Καλέντη».

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την επίδοση των τίτλων σπουδών στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη των καλοκαιρινών τους διακοπών.