Κοντά στους μαθητές της Χάλκης ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Κοντά στους μαθητές της Χάλκης ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με την ευκαιρία του περάσματος από το νησί, του διεθνούς αγώνα Channel Regatta 2017.

Οι ιστιοπλόοι βρέθηκαν εκεί την Κυριακή 18 Ιουνίου, ερχόμενοι από τον Πανορμίτη και τα σκάφη ελλιμενίστηκαν μετά το τέλος της ιστιοδρομίας.

Έτσι, μοίρασαν αναμνηστικά μπλουζάκια στους μικρούς μαθητές του νησιού και τους ξενάγησαν στα σκάφη, απαντώντας στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους, που είχαν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο που ταξιδεύουν με τον άνεμο αλλά και με τη διαμονή των ιστιοπλόων εντός του περιορισμένου χώρου τους. Τα παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρότερα, έμειναν ενθουσιασμένα από την επίσκεψη τους στα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Επίσης ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου έκανε μια συμβολική αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη προσφορά στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης, δωρίζοντας ένα σύστημα μικροφωνικής εγκατάστασης και δυο ηχεία για να χρησιμοποιούνται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες του, εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητές του προσπαθεί και βρίσκει τρόπους έτσι ώστε να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο τόσο της Ρόδου αλλά κυρίως των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.