Ένοχοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι για κλοπές σε καταλύματα της Ρόδου

Ένοχοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι για κλοπές σε καταλύματα της Ρόδου

Ένοχοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι για κλοπές σε καταλύματα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Βούλγαροι οι οποίοι κατηγορούνται για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ρόδου!

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 35 ετών είχε γίνει πέρυσι τον Σεπτέμβρη και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Χθες το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα. Ειρήνη Παπαμανώλη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων που είχε στη διάθεσή της.

Το διάστημα εκείνο είχαν πυκνώσει οι καταγγελίες για κλοπές διαφόρων αντικειμένων από ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όπως προέκυψε από την προανάκριση που έκανε η αστυνομία, οι δύο Βούλγαροι είχαν έρθει στο νησί μας από την Κρήτη και διέμεναν στο Φαληράκι.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν στις περιοχής του Φαληρακίου, Αφάντου και στην πόλη της Ρόδου όπου αρχικά επέλεγαν το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο θα «χτυπούσαν», λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τους την εύκολη πρόσβαση στα δωμάτια. Στη συνέχεια έμπαιναν μέσα από τις ανασφάλιστες πόρτες και αφαιρούσαν χρήματα ή αντικείμενα των ενοίκων, που έβρισκαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η «δραστηριότητα» των δύο αλλοδαπών τοποθετείται χρονικά από τις 4 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και φέρονται να διέπραξαν 6 κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής.

Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που έγινε στο χώρο διέμεναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσω διευκόλυνσης
• Τα χρηματικά ποσά των 335 ευρώ, 600 ρουβλίων Ρωσίας
• Μέρος των κλοπιμαίων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη. Μετά τις απολογίες τους με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και θα επιστρέψουν μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο