Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλορεντίας στη Νίσυρο

Επίσκεψη φοιτητών του  Πανεπιστημίου της Φλορεντίας στη Νίσυρο

Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλορεντίας στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Τη Νίσυρο επισκέφθηκαν για πέντε μέρες και φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Νισύρου 50 φοιτητές και 6 καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Η ομάδα φοιτητών και καθηγητών ασχολήθηκε με μελέτες και αναλύσεις που αφορούν τα πετρώματα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Η Νίσυρος τα τελευταία χρόνια με τις επισκέψεις φοιτητών και καθηγητών από Πανεπιστήμια έχει καταστεί τόπος έρευνας Γεωλογικού ενδιαφέροντος και ανάλυσης δυναμικού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μετατραπεί η Νίσυρος σε νησί ανοικτό εργαστήρι μελέτης και επιστημονικού ενδιαφέροντος από όλα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Εντός των ημερών θα φθάσουν στη Νίσυρο 80 φοιτητές τοπογράφοι με τους καθηγητές τους οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από το Δήμο για την μελέτη των οικισμών του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα