Αποφάσεις για θέματα ευταξίας πήρε το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου

Θέματα που έχουν να κάνουν γενικά με την «ευταξία» σε καίρια σημεία της πόλης, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, απασχόλησαν τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Τα θέματα αυτά, συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διατάξεως, αρχής γενομένης από τη μεταφορά των σκαφών που…έχουν απομείνει στο καρνάγιο καθώς εμποδίζουν το έργο της διαμόρφωσης πάρκιγνκ που έχει σχεδιάσει ο Δήμος στο χώρο δίπλα από τα παλιά σφαγεία.

Υπενθυμίζεται ότι, στο καρνάγιο υπήρχαν 102 παροπλισμένα σκάφη, τα περισσότερα από τα οποία, γύρω στα 70, μεταφέρθηκαν. Ωστόσο, έχουν μείνει γύρω στα  30, από τα οποία τα 15 είναι κατασχεμένα-οπότε θα επιληφθεί το Λιμεναρχείο-και για τα υπόλοιπα 15 οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν μεριμνήσει μέχρι τώρα για τη μεταφορά τους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από πλευράς του Λιμεναρχείου.

Το αποτέλεσμα είναι να παρεμποδίζεται το έργο του πάρκινγκ και ο εργολάβος να ζητήσει παράταση μέχρι και τον Αύγουστο. Όπως ειπώθηκε, χθες, τώρα θα ξεκινήσει ένας αγώνας ώστε να μεταφερθούν από εκεί τα εναπομείναντα σκάφη και μάλιστα, ο Πρόεδρος του Λ.Τ., κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, έχει ζητήσει γι’ αυτό και τη συνδρομή της Εισαγγελίας.

Για την πετρέλευση
Σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα γίνεται πλέον η πετρέλευση, δηλαδή ο ανεφοδιασμός με καύσιμα των σκαφών στο Μανδράκι, μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Λ.Τ.

Μάλιστα, κάποιες φορές, η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον Πρόεδρο να διαμηνύει ότι «αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί» και ότι εγείρονται και ζητήματα ασφάλειας. Το μέλος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου τόνισε ότι αν δεν μπουν κανόνες δεν πρόκειται να λυθεί τίποτα.
Τελικά, έπειτα από εισήγηση του κ. Χριστοδούλου, πήραν την απόφαση ότι η πετρέλευση θα γίνεται κάθε πρωί 6:00-8:00 και από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ ενώ το Λιμεναρχείο θα αναλάβει να ενημερώσει σχετικά τους ιδιοκτήτες.

Για τη μαρίνα Μανδρακίου
«Κλείνει», πλέον, το πάρκιγνκ στη Μαρίνα Μανδρακίου για τους μη χρήστες της. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, στόχος του Λ.Τ. είναι η εύρυθμη λειτουργία της μαρίνας και πλέον ο χώρος στάθμευσης στο εσωτερικό της και έξω από αυτήν θα είναι ελεγχόμενος.

Συγκεκριμένα, στη μαρίνα υπάρχουν 60 θέσεις στάθμευσης και 17 έξω από αυτήν. Άμεσα αναμένεται να λειτουργήσουν οι μπάρες-οι οποίες υπάρχουν ήδη-ο χώρος θα ελέγχεται από Εταιρία φύλαξης ενώ οι χρήστες της θα πρέπει να προμηθευτούν μηνιαίες κάρτες με αντίτιμο πιθανότατα τα 30 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, στο Λ.Τ. περιμένουν το λογισμικό για να ξεκινήσει να λειτουργεί το σύστημα. Σημειώνεται ότι ο χώρος θα διατίθεται αποκλειστικά για τους χρήστες της μαρίνας, όπως είναι οι ιδιοκτήτες σκαφών.