Χ. Κόκκινος: Διαρκής ο αγώνας για την αναβάθμιση της Δημόσιας, Δωρεάν Εθνικής Παιδείας

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος (μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου) συμμετείχε με την ιδιότητα του αντιπροσώπου - συνέδρου στην 86η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.), εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 23 - 26.6.2017 στην Αθήνα.

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια παιδεία, στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών των μεταναστών και στη δημιουργία ισχυρού - διεκδικητικού - ενωτικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επισήμανε την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που βιώνουν αβεβαιότητα και εργασιακή ομηρία, τόνισε την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει ηθικά, επιστημονικά και οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και στην αναβάθμιση του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, της Ειδικής Αγωγής και των υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης.

 

 

Επίσης κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική που καθημερινά υποβαθμίζει το ρόλο της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και δημιουργεί αδιέξοδα στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές).

Τέλος, αναφερόμενος στην παράταξή του, τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.), επισήμανε ότι με σημαία τις θέσεις του κλάδου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, πρωτοστατεί στον αγώνα για Δημόσια, Δωρεάν, Εθνική Παιδεία, στην υπηρεσία των μαθητών, των παιδιών μας, της κοινωνίας και της πατρίδας.

Στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν, η συνδικαλιστική παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη αυξάνοντας τα ποσοστά της στο Δ.Σ. και στην Ε.Ε. της Δ.Ο.Ε. και στους αντιπροσώπους στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ..