Χ. Κόκκινος: Διαρκής ο αγώνας για την αναβάθμιση της Δημόσιας, Δωρεάν Εθνικής Παιδείας

Χ. Κόκκινος: Διαρκής ο αγώνας για την αναβάθμιση της Δημόσιας, Δωρεάν Εθνικής Παιδείας

Χ. Κόκκινος: Διαρκής ο αγώνας για την αναβάθμιση της Δημόσιας, Δωρεάν Εθνικής Παιδείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος (μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου) συμμετείχε με την ιδιότητα του αντιπροσώπου - συνέδρου στην 86η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.), εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 23 - 26.6.2017 στην Αθήνα.

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια παιδεία, στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών των μεταναστών και στη δημιουργία ισχυρού - διεκδικητικού - ενωτικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επισήμανε την ανάγκη για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που βιώνουν αβεβαιότητα και εργασιακή ομηρία, τόνισε την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει ηθικά, επιστημονικά και οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και στην αναβάθμιση του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, της Ειδικής Αγωγής και των υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης.

Επίσης κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική που καθημερινά υποβαθμίζει το ρόλο της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και δημιουργεί αδιέξοδα στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές).

Τέλος, αναφερόμενος στην παράταξή του, τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.), επισήμανε ότι με σημαία τις θέσεις του κλάδου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, πρωτοστατεί στον αγώνα για Δημόσια, Δωρεάν, Εθνική Παιδεία, στην υπηρεσία των μαθητών, των παιδιών μας, της κοινωνίας και της πατρίδας.

Στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν, η συνδικαλιστική παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη αυξάνοντας τα ποσοστά της στο Δ.Σ. και στην Ε.Ε. της Δ.Ο.Ε. και στους αντιπροσώπους στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Διαβάστε ακόμη

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου

Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού με την Πράσινη Σημαία από το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων