Προφυλακίστηκαν για τους μετανάστες στην Κάρπαθο

Προφυλακίστηκαν για τους μετανάστες στην Κάρπαθο

Προφυλακίστηκαν για τους μετανάστες στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 435 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους δύο Σύριοι ηλικίας 41 και 37 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεταφορά 119 προσφύγων και μεταναστών με ξύλινο σκάφος στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ταξίδι των αλλοδαπών ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2017 και ενώ το ξύλινο σκάφος με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Καρπάθου, παρουσίασε βλάβη. Τότε κάποιος από τους επιβαίνοντες του σκάφους, κάλεσε σε βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά για τον εντοπισμό του. Τελικά, το σκάφος με τους μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αμμοοπή από το αλιευτικό «Αντώνιος» και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με τη καταμέτρηση, που έγινε από το λιμενικό σώμα, μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών περιλαμβάνονται 19 γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες και 23 ανήλικα παιδιά.
Από την προανάκριση που έγινε από το Λιμεναρχείο φέρονταν ως κυβερνήτες δύο Σύριοι ηλικίας 41 και 37 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Ρόδο όπου και προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κα. Στεφανία Καρακατσάνη βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν πως καμία σχέση δεν έχουν με όσα τους καταλογίζονται και πως και οι ίδιοι είναι πρόσφυγες που θέλησαν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου της χώρας τους για ένα καλύτερο αύριο. Μάλιστα και οι δύο δήλωσαν πως είναι οικογενειάρχες και είχαν μαζί τις γυναίκες και τα παιδιά τους ( ο ένας έχει τρία ανήλικα παιδιά και ο δεύτερος έχει εγκυμονούσα σύζυγο).
Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι και με σύμφωνη γνώμη τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους στέλνοντας τους στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας