Ιδιαίτερα επιτυχημένη η θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες»

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε  η θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το 1ο ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ Δήμου Ρόδου, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας - ΚΑΠΗ, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Τουρισμού, του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017, στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».

Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το 1ο ΚΑΠΗ ΡΌΔΟΥ ήταν σε ελεύθερη διασκευή της κας Μαρίας Αϊβάζη Ζάγορα και σε σκηνοθεσία του κ. Κωνσταντίνου Τρέχα. Συμμετείχαν οι ομάδες Χορού με  υπεύθυνο τον κ. Ιάκωβο Φτακλα και Χορωδίας με υπεύθυνη την κα Φλώρα Πελεκάνου και με τη συμμετοχή μελών της Μικτής Χορωδίας Πεταλουδών και του ΚΑΠΗ Ρόδου.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα Αποδήμων Ροδίων και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κωνσταντίνος Τρέχας.

Ξεχωριστό «παρών» έδωσαν ο Σύλλογος Αποδήμων Ελλήνων Κρεμαστής του Σύδνεϋ Αυστραλίας και ο Παρροδιακός Σύλλογος Αμερικής, με τη διοίκηση του οποίου είχε σημαντική συνεργασία η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χαζτηλαζάρου στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ροδίων των ΗΠΑ «Απόλλων», κατά το πρόσφατο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη (11-13 ΜαΪου 2017).
Ευχές για καλή επιτυχία στην παράσταση απέστειλε και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού μέσω του γενικού γραμματέα κ. Μιχάλη Κόκκινου.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Ρόδου, έδωσαν με κέφι, μία καταπληκτική, κατά γενική ομολογία, παράσταση.
Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Κωνσταντίνος Τρέχας, από την επιτυχία της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη δήλωσε:

«Ως Γραφείο Αποδήμων Ροδίων με τις δράσεις μας, έχουμε ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ρόδου με τους Ροδίτες της Ομογένειας και αντίστροφα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η θεατρική βραδιά καθώς και το  αντάμωμα των Ροδίων του εξωτερικού που προγραμματίζουμε για τον Αύγουστο του 2017. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου για την στήριξη που μας παρείχε καθώς και στον ΔΟΠΑΡ για την παραχώρηση του θεάτρου και στον κ. Νίκο Χατζηκαλημέρη για το έντυπο υλικό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση στήριξε το συσσίτιο του ΔΟΠ συλλέγοντας τρόφιμα μακράς διάρκειας.