Πράσινο φως  για το «Ήχος και Φως»

Δύο ευχάριστα νέα θέλησε να ανακοινώσει χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τα οποία αφορούν στο πράσινο φως που δόθηκε για την έναρξη δύο έργων που η Δημοτική Αρχή θεωρεί σημαντικά.

Καταρχήν, έκανε γνωστό ότι, προχθές, ενημερώθηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει το πράσινο φως για το «Ήχος και Φως», δηλαδή για να υπογραφεί η οριστική σύμβαση με την ανάδοχο Εταιρία που θ’ αρχίσει να το αξιοποιεί.

Θετικά είναι τα νέα και για το μεγάλο έργο της λεγόμενης «μεσογειακής χάραξης», δηλαδή της νέας εισόδου της πόλης που έρχεται από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, προχθές, ο Δήμαρχος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, υπέγραψε την έγκριση της πληρωμής του συμπληρωματικού πίνακα για τη μεσογειακή χάραξη, κάτι που σημαίνει ότι η ανάδοχος Εταιρία θα μπορέσει πλέον να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μελέτης.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο, ο ίδιος έχει πάει τέσσερις φορές στο Υπουργείο γι’ αυτό, ενώ πίεζε και ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ενδιαφέρθηκαν και άλλοι μη Δωδεκανήσιοι, πολιτικοί ή πρώην πολιτικοί, που είχαν επισκεφθεί τη Ρόδο και του ζήτησαν να τους πει ποια είναι τα μεγάλα θέματα για τα οποία πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο  και τους ευχαρίστησε δίχως να τους κατονομάσει.

Τέλος, ο κ. Χατζηδιάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουμε θετικά νέα και για τις παραλίες.