Μια πρωτότυπη εκδήλωση  για την ποίηση

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ και η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Ένα ποίημα θα δημιουργήσω, την ποίηση θα αγαπήσω, την ψυχή μου να ποιήσω». Συγκεκριμένα, διαβάστηκαν ποιήματα που έγραψαν οι μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου στο πλαίσιο του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Δωδεκανήσου κ. Χαρά Κοσεγιάν παρουσίασε το πρόγραμμα αναφέροντας ότι η ποίηση αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία με την οποία τα παιδιά δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, χάρις στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έγινε δυνατό να παραγάγουν οι μαθητές και οι μαθήτριες δικές τους ποιητικές δημιουργίες, να αναπτύξουν πραγματικό ενδιαφέρον για την ποίηση γενικότερα και τελικά να αισθανθούν περηφάνια γι’ αυτό που κατάφεραν.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υπεύθυνη φιλόλογος κ. Χριστίνα Τσέλιου, η οποία αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, στις θεματικές που επικεντρώθηκαν καθώς και στη μέθοδο που χρησιμοποίησε για να τους εκμαιεύσει τις δημιουργικές τους δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν διάφορα ποιήματα αντιπροσωπευτικά της κάθε θεματικής.

Ποιήματά τους διάβασαν οι μαθητές Αγγελική Μυτιγλάκη, Χαρά Βενούτσου και Βασίλης Κουγιός, ενώ ο καθηγητής Μανόλης Τσακογιάννης τραγούδησε μερικά από αυτά μελοποιημένα από τον ίδιο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ωραία έκπληξη.
 Η κ. Τσέλιου έδωσε λέξεις με θέμα την «Ιστορία» και η μαθήτρια Αγγελική Μυτιγλάκη δημιούργησε επιτόπου ένα freestyle ραπ τραγούδι που εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, ο υποδιευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Μιχάλης Παπαχριστοδούλου, πολλοί εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών και αρκετός κόσμος που καταχειροκρότησαν την άξια προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου.