Παρέμβαση της ΝΟΔΕ για το θέμα του νερού

Στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης για ενεργή παρουσία στα τοπικά δρώμενα, ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης συναντήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο κ. Μπακίρης ενημερώθηκε για τις άμεσες προτεραιότητες της Περιφερειακής αρχής με έμφαση στις υποδομές και τα μεγάλα έργα που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την ανάπτυξη των νησιών μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την ατζέντα της συζήτησης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το φλέγον πρόβλημα  της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί μας σε σχέση μάλιστα με την απογοητευτική απόφαση του Ζ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, κωλύεται η υπογραφή σύμβασης ανάθεσης του έργου «Καθημερινή διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του έργου: Ύδρευση Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά.»

Ο κ. Μπακίρης ενημερώθηκε  διεξοδικά από τον κ. Χατζημάρκο και με την αποχώρησή του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς οι υποψίες μας για στοχοποίηση του έργου ζωής του φράγματος Γαδουρά επιβεβαιώθηκαν. Έργο βαλτωμένο για πολύ μεγάλο διάστημα  που ολοκληρώθηκε τεχνικά και λειτουργικά από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

Είναι πράγματι  θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι προτάσσονται   συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες πάνω από το αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, σε ποσότητα και ποιότητα νερού υψηλών προδιαγραφών.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν στο ύψος το περιστάσεων και να συνταχθούν με την Περιφερειακή Αρχή , ώστε να προκύψει το γρηγορότερο δυνατόν «Λύση» στο μεγάλο πρόβλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες θα καταλογιστούν και θα είναι βαριές. Πάνω απ’ όλα ο τόπος μας.»