Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Περιφέρεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Περιφέρεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ανοιχτή Γενική Συνέλευση – Συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 29/6 από ώρα 10:00 πμ έως 12:00 πμ) έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στις 10 το πρωί, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο. Η συγκέντρωση αφορά το θέμα των προσλήψεων και θα γίνει σε όλες τις Περιφέρειες. "Εάν δεν συγκεντρωθούμε θα ερμηνευτεί από τους ιθύνοντες ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Για αυτό πρέπει να έρθετε ΟΛΟΙ!!!", αναφέρουν στο κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου και Καρπάθου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στα κατά τόπους κτίρια.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, "δεν πάει άλλο, να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας".

Το διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης είναι το εξής:
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ – ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων.

2. Να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση οι συμβάσεις ΙΔΑΧ αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης των υπαλλήλων των Περιφερειών.

3. Να γίνει ρύθμιση (τροπολογία) για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών με ταυτόχρονη νομοθετική κατάργηση του περιορισμού που τίθεται από την παρ. 3.αα του άρθρου 30 του Ν. 4369/2016, ότι τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου πρέπει να υπηρετούν αποκλειστικά στην έδρα της Περιφέρειας καθώς και νομοθετική ρύθμιση για την συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΣΥΑΠΕ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όταν αυτό εξετάζει πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων των Περιφερειών.
4. Ανάκληση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των δημόσιων φορέων και ανάμεσά τους και στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τους νόμους 4270/2014, 4337/2015 και τις σχετικές Αποφάσεις.

5. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών.
6. Να αποσυνδεθεί κάθε μετακίνηση από το όριο αποστάσεων στις νησιωτικές περιοχές και να θεωρείται εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση και με δικαίωμα διανυκτέρευσης (εάν απαιτείται).
7. Να αυξηθεί το όριο των ημερών εκτός έδρας τουλάχιστον στις εκατό (100) ημέρες, χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές, οι εκτός έδρας μετακινήσεις οι οποίες αφορούν επιμόρφωση του υπαλλήλου (ημερίδες, σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια κτλ).
8. Με δεδομένη την υπαρκτή υποστελέχωση , επανεξέταση όλων των αναθέσεων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους διαφορετικών οργανικών μονάδων

9. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας.
10. Αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και συγκεκριμένα του άρθρου 48 του ν. 4274/2014.
11. Να μην υπάρχει περιορισμός στο βαθμό και στην ειδικότητα του υπαλλήλου που μετακινείται.

Να γίνεται προπληρωμή των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στα έξοδα, που απαιτούνται.

12. Να αυξηθεί το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης σε 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για την καλοκαιρινή περίοδο.
13. Το ποσό χιλιομετρικής αποζημίωσης για τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου να είναι ανάλογο του πραγματικού κόστους, δηλαδή τουλάχιστον 0,25€/χλμ (κόστος καυσίμων προσαυξημένο εξαιτίας της φθοράς στην οποία υπόκειται λόγω της χρήσης το αυτοκίνητο).
14. Έκδοση ΚΥΑ για την επαναχορήγηση της αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας που πραγματοποιούν ελέγχους, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

15. Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των υπαλλήλων, που εργάζονται για το έργο των εξετάσεων οδήγησης (κύριο και βοηθητικό έργο) και ταυτόχρονη εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους στους τόπους όπου διενεργούνται οι εξετάσεις.
16. Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου.

17. Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα
18. Να σταματήσει κάθε σχέδιο για περικοπή του «επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών» και να χορηγηθούν κίνητρα για την παραμονή των υπαλλήλων στις περιοχές αυτές (επαναχορήγηση της επιδότησης απόκτησης πρώτης κατοικίας κλπ).
19. Επαναχορήγηση της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 των εργαζομένων που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.

20. Πλήρης νομική στήριξη των υπαλλήλων των Περιφερειών, σύμφωνα με την πρόταση τροπολογίας, που έχουμε καταθέσει.
21. Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους.
22. Κατάργηση των «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων και της αστικής ευθύνης που αφορούν συναδέλφους που σχετίζονται με την αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.
Για το ΔΣ
Αντώνης Γκίκας

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο