Οι συμμετοχές για τα νέα πρωταθλήματα μπάσκετ

Ο σχεδιασμός της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου για τη σεζόν 2017-18 ξεκινάει από τώρα, προκειμένου να υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων για να γνωρίζουν τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και τα σωματεία τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Το πρώτο βήμα είναι οι δηλώσεις συμμετοχής ούτως ώστε να γίνει γνωστό πόσα τμήματα είναι διατεθειμένες να κατεβάσουν στα προσεχή πρωταθλήματα οι ομάδες. Η προθεσμία λήγει αύριο και από την επόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσει η διαδικασία σύνταξης των προκηρύξεων.

Η ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής αναφέρει τα εξής: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει τα σωματεία της Δωδεκανήσου να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα που έχουν σκοπό να πάρουν μέρος την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου απέστειλε ήδη σε όλα τα σωματεία της δύναμής της τη σχετική φόρμα για τη δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα της νέας σεζόν και θα περιμένει τις απαντήσεις μέχρι και την προσεχή Παρασκευή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ανδρικό πρωτάθλημα ενδέχεται να υπάρξει μία καινούρια συμμετοχή (ομάδα που προέρχεται από τον Κολοσσό) ενώ υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς τη δήλωση συμμετοχής της ένωσης της Καλλιθέας με την Ελπίδα Πεταλούδων καθώς ήταν ελάχιστο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη λήξη των μπαράζ ανόδου για να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.