Ο κ. Χαρίτος ζήτησε επίσπευση της αρωγής στους σεισμοπαθείς της Ρόδου

ΔΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
Ο κ. ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΠΕΥΣΙΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Υπό του βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Γαβριήλ Χαρίτου απεστάλη προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλήν τηλεγράφημα δια του οποίου αναφέρεται ότι οι σεισμόπληκτοι της πόλεως και των χωρίων της Ρόδου, προχείρως στεγασθέντες βασιζόμενοι εις το στοργικόν ενδιαφέρον της Κυβερνήσεως, αναμένουν αγωνιωδώς την οριστικήν τακτοποίησίν των.

Δια του ιδίου τηλεγραφήματός του, ο κ. Χαρίτος, παρακαλεί θερμώς τον κ. Πρόεδρον της Κυβερνήσεως όπως ενδιαφερθή προσωπικώς δια να επισπευθή η διαδικασία παραχωρήσεως στεγαστικής αρωγής, προς κάλυψιν των υφισταμένων αναγκών.

 

ΗΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Από της χθες, 1ης Ιουλίου, ήρχισαν εκτελούμενα τα από ημερών εξαγγελθέντα υπό της Ολυμπιακής Αεροπορίας αεροπορικά δρομολόγια, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης.
Τα νέα δρομολόγια θα εκτελούνται κατά τας πρωινάς ώρας εκάστης Δευτέρας, Πέμπτης και Σαββάτου.

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟΝ
Προς το ευτυχές ζεύγος Νικολάου και Ελένης Καράβα, το οποίον απέκτησε προ ημερών ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, εις την κλινικήν Καραγιάννη, ευχόμεθα να τους ζήση, προς την μάμμην του δε καν Ελευθερίαν Καράβα, ευχόμεθα “καλορίζικο”.
Η Οργάνωσις Γυναικών της Ε.Ρ.Ε. Ρόδου

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ “ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ” ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Προχθές την 10ην πρωινήν εις το πλαίσιον των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδος, ετελέσθησαν υπό του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου Ναυτικοί Αγώνες προς εορτασμόν της “Ημέρας της θαλάσσης”.

Εις την τελετήν παρέστησαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος, ο βουλευτής κ. Χαρίτος, ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής κ. Ρωμαντζής και άλλοι επίσημοι.

Μετά την έπαρσιν της σημαίας, ετελέσθη αγιασμός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος, εν συνεχεία δε ερρίφθη εις την θάλασαν στέφανος εις μνήμην του Αφανούς Ναύτου.

Ακολούθως ωμίλησεν επί της σημασίας του εορτασμού ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Παντελίδης, μετά το πέρας δε της ομιλίας έλαβον χώραν ιστιοπλοϊκός αγών, κωπηλατικός αγών, επιδείξεις κάνοε, αγώνες κολυμβήσεως και αγών υδατοσφαιρίσεως.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εις τον αγώνα ιστιοπλοΐας δια λατινίων επρώτευσεν η λέμβος “Ειρήνη” του κ. Αγαπητού Κατσαρά, προς τον οποίον απενεμήθη κύπελλον αθλοθετηθέν υπό του Ναυτικού Ομίλου. Εις τον κωπηλατικόν αγώνα τετρακώπων λέμβων ανδρών, επρώτευσεν η ομάς των Κιτρίνων, επιβληθείσαν της τοιαύτης των λευκών.

Εις τον αγώνα κολυμβήσεως 26 μέτρων παμπαίδων επρώτευσεν ο Μιχαήλ Παπαμιχαήλ. Εις  τον αγώνα 100 μέτρων ελευθέρας εφήβων επρώτευσεν ο Τσαμπίκος Χρυσοχόος. Εις αγώνα 50 μέτρων ελευθέρας ανδρών επρώτευσεν ο Ιωάννης Παυλίδης.

Εις αγώνα 50 μέτρων προσθίας εφήβων επρώτευσεν ο Νικόλαος Τσατσαρώνης. Εις αγώνα 50 μέτρων ελευθέρας παίδων επρώτευσεν ο Γεώργιος Κανταρτζόγλου. Εις αγώνα 50 μέτρων πεταλούδας επρώτευσεν ο Παγκάς. Εις τον αγώνα υδατοσφαιρίσεως, ο οποίος έληξε δια τερμάτων 6 έναντι 3, επεβλήθη η 1η ομάς του Ναυτικού Ομίλου, προς την οποίαν απενεμήθη κύπελλον επαμειβόμενον, αθλοθετηθέν υπό του κ. Νομάρχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΝ ΔΙΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Κατά πληροφορίας εκ Λέρου, υπό του κ. Δημάρχου Λέρου ανελήφθη πρωτοβουλία δια την συγκέντρωσιν διαφόρων ποσών, προς προικοδότησιν απόρων κορασίδων της νήσου. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αποστέλλουν τας εισφοράς των εις τον κ. Δήμαρχον, αύται δε θα κατατίθενται εις το εν Ρόδω υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος και Αθηνών εις ειδικόν λογαριασμόν. Την 30ην Ιουλίου λήγει η προθεσμία συγκεντρώσεως εισφορών, η ειδική τελετή δε καθ’ ην θα απονεμηθούν τα βιβλιάρια προικοδοτήσεως, θα λάβη χώραν την 15ην Αυγούστου εορτήν της Παναγίας, υπό ειδικώς προς τούτο συσταθείσης επιτροπής.