Τραγική η κατάσταση με την υποστελέχωση των υπηρεσιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανοιχτή Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στη Ρόδο οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νησί μας.

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών η οποία έχει φτάσει σε τραγικό σημείο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω και των πρόσθετων καθηκόντων με τα οποία επιβαρύνονται.

Σημειώνεται ότι μέλη της διοίκησης του συλλόγου υπαλλήλων της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου των περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου συναντήθηκαν χτες και με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο με τον οποίο συζήτησαν όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους.

«Το πρόβλημα γίνεται ολοένα και εντονότερο. Να φανταστείτε ότι από το 2010 και μετά έχουμε χάσει πάνω από το 40% των υπαλλήλων κυρίως λόγω των συνταξιοδοτήσεων και δεν έχει έρθει κανένας νέος υπάλληλος παρά μόνο έγιναν κάποιες μετακινήσεις από το δήμο.

Είχαμε και συνάντηση με τον περιφερειάρχη με τον οποίο συζητήσαμε αυτά τα θέματα. το ζήτημα έχει να κάνει με το υπουργείο δεν αφορά τον περιφερειάρχη. Και εκείνος από την πλευρά του πιέζει αλλά προς το παρόν δεν είδαμε κάποιο αποτέλεσμα.

Μας είχαν πει για 250 άτομα φτάσαμε στα 100, και πρόσφατα μάθαμε ότι θα είναι τελικά 10 τα άτομα που θα προσλάβουν, 5 σε Κυκλάδες και 5 σε Δωδεκάνησα. Αυτό δε λύνει κανένα πρόβλημα…Όσον αφορά κάποιες νέες κινητοποιήσεις αυτές θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις και από το τι θα μας πει το υπουργείο» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντώνης Γκίκας.

Από την πλευρά του το μέλος του συλλόγου και αντιπρόεδρος του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας  (ΟΣΥΑΠΕ) Μιχάλης Λυριστής αναφερόμενος στα προβλήματα των συναδέλφων υπογράμμισε : «επί νομαρχίας ήμασταν 500 άτομα, τώρα είμαστε 220 άτομα στη Δωδεκάνησο και μας έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες άλλων φορέων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή κατάσταση. Έρχονται αρμοδιότητες και από την αποκεντρωμένη και από τους δήμους για να τις αναλάβουμε εμείς. Με τι προσωπικό; Και με δεδομένο ότι από το 2011 έχουν σταματήσει οι προσλήψεις, παρα το ότι φεύγουν υπάλληλοι. Ούτε το 5 προς 1 εφαρμόζεται.

Δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα για να λύσουν το θέμα. Αυτό όμως δε συμβαίνει σε άλλες περιφέρειες παρά μόνο στο νότιο Αιγαίο. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά στην περιοχή μας. Υπάρχει διασπορά των υπηρεσιών.

Υποστελέχωση υπάρχει για όλες τις υπηρεσίες και ταυτόχρονα χρεώνονται οι υπάλληλοι με πρόσθετα καθήκοντα φτάνοντας στα όριά τους. Και αυτά τα 10 άτομα που θα προσληφθούν, δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν καθώς δεν έχει βγει ακόμα η διακήρυξη για να είμαστε και σίγουροι για τον αριθμό τους. Όταν βρεθούν οι πιστώσεις και όταν γίνει ο διαγωνισμός τότε θα κληθούν για εργασία. Μιλάμε για περίπου ένα, ενάμιση χρόνο».

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης ήταν σύμφωνα με το σύλλογο το εξής:
1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων.

2. Να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση οι συμβάσεις ΙΔΑΧ αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης των υπαλλήλων των Περιφερειών.

3. Να γίνει ρύθμιση (τροπολογία) για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών με ταυτόχρονη νομοθετική κατάργηση του περιορισμού που τίθεται από την παρ. 3.αα του άρθρου 30 του Ν. 4369/2016, ότι τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου πρέπει να υπηρετούν αποκλειστικά στην έδρα της Περιφέρειας καθώς και νομοθετική ρύθμιση για την συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΣΥΑΠΕ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όταν αυτό εξετάζει πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων των Περιφερειών.

4. Ανάκληση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των δημόσιων φορέων και ανάμεσά τους και στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τους νόμους 4270/2014, 4337/2015 και τις σχετικές Αποφάσεις.

5. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών.

6. Να αποσυνδεθεί κάθε μετακίνηση από το όριο αποστάσεων στις νησιωτικές περιοχές και να θεωρείται εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση και με δικαίωμα διανυκτέρευσης (εάν απαιτείται).

7. Να αυξηθεί το όριο των ημερών εκτός έδρας τουλάχιστον στις εκατό (100) ημέρες, χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές, οι εκτός έδρας μετακινήσεις οι οποίες αφορούν επιμόρφωση του υπαλλήλου (ημερίδες, σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια κτλ).

8. Με δεδομένη την υπαρκτή υποστελέχωση , επανεξέταση όλων των αναθέσεων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους διαφορετικών οργανικών μονάδων.

9. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας.

10.  Αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και συγκεκριμένα του άρθρου 48 του ν. 4274/2014.

11.  Να μην υπάρχει περιορισμός στο βαθμό και στην ειδικότητα του υπαλλήλου που μετακινείται. Να γίνεται προπληρωμή των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στα έξοδα, που απαιτούνται.

12.  Να αυξηθεί το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης σε 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για την καλοκαιρινή  περίοδο.

13. Το ποσό χιλιομετρικής αποζημίωσης για τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου να είναι ανάλογο του πραγματικού κόστους, δηλαδή τουλάχιστον 0,25€/χλμ (κόστος καυσίμων προσαυξημένο εξαιτίας της φθοράς στην οποία υπόκειται λόγω της χρήσης το αυτοκίνητο).

14.  Έκδοση ΚΥΑ για την επαναχορήγηση της αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας που πραγματοποιούν ελέγχους, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

15. Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των υπαλλήλων, που εργάζονται για το έργο των εξετάσεων οδήγησης (κύριο και βοηθητικό έργο).

16. Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου.

17. Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών  εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα.

18. Να σταματήσει κάθε σχέδιο για περικοπή του «επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών» και να χορηγηθούν κίνητρα για την παραμονή των υπαλλήλων στις περιοχές αυτές (επαναχορήγηση της επιδότησης απόκτησης πρώτης κατοικίας κλπ).

19. Επαναχορήγηση της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν.  4024/2011 των εργαζομένων που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.

20.  Πλήρης νομική στήριξη των υπαλλήλων των Περιφερειών, σύμφωνα με την πρόταση τροπολογίας, που έχουμε καταθέσει.

21. Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους.

22. Κατάργηση των «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων και της αστικής ευθύνης που αφορούν συναδέλφους που σχετίζονται με την αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.