Εκδήλωση για την παραδοσιακή φορεσιά του Έμπωνα

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση και τον πολιτισμό μας και προσπαθώντας να τα διαφυλάξουμε αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της παραδοσιακής φορεσιάς του Έμπωνα Ρόδου, στις 03 Ιουλίου  ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην Παναγία του Μπούργκου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Οι γυναίκες του Έμπωνα διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και συνεχίζοντας την πολιτισμική μας κληρονομιά, θα μας παρουσιάσουν βήμα-βήμα όλη την διαδικασία για την δημιουργία της μοναδικής αυθεντικής φορεσιάς του Έμπωνα της Ρόδου.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο κόβεται, ράβεται , κεντιέται αλλά και τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να φορεθεί, ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περίτεχνης αυτής φορεσιάς που πάντα κλέβει τις εντυπώσεις.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Αττάβυρος» συνοδευόμενοι από μουσικούς, στην Σωκράτους, πλατεία Ιπποκράτους και στη Παναγία του Μπούργκου.