Ξεκινούν οι προσλήψεις στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Προχωρούν πλέον με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την έναρξη των προσλήψεων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ μετά την έγκριση που έδωσε και το ελεγκτικό συνέδριο στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη σύναψη της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, την Τετάρτη το μεσημέρι στάλθηκε η έγκριση, και έτσι χτες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα και να ξεκινήσει η εταιρία το έργο της.
Επί του θέματος αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τα εξής:

«Αργά το μεσημέρι χτες ήρθε από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και το Δήμο Ρόδου, για τη λειτουργία της εταιρίας. Σήμερα το πρωί και μετά από συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Αγαπητό Πάλλα, είχαμε στο γραφείο μου σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο διευθυντής της εταιρίας και ο Πρόεδρος των εργαζομένων προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις του προσωπικού.
Δηλαδή να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες που επιβάλλεται να γίνουν, ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσει και η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Μετά την έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση και το ελεγκτικό συνέδριο της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα δημοσιονομικά μπορεί να λειτουργήσει η εταιρία.

Τα διαδικαστικά θέματα των προσλήψεων είναι θέματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η οποία και άμεσα θα προβεί στις διαδικασίες (σήμερα αν το προλάβει και αν όχι τη Δευτέρα)  να βγάλει την πρόσκληση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους».

Ανακοίνωση περιφέρειας
«Μετά την έγκριση νομιμότητας που έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για περιβαλλοντικές δράσεις σε Ρόδο και Κω, την  αντίστοιχη έγκριση έλαβε η Περιφέρεια και από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατόπιν αυτού, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διεκπεραιώνουν τις τελευταίες διατυπώσεις για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, που σκοπό έχει την περιβαλλοντική θωράκιση του νησιού της Ρόδου, καθώς και της Κω, στην οποία, για πρώτη φορά η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ επεκτείνει τη δράση της.

Βάσει των προβλεπομένων από την διάρκειας 5 μηνών Προγραμματική Σύμβαση, όπως αυτή έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ για την υλοποίηση του έργου - αντικειμένου της Σύμβασης, μέχρι του ποσού 499.750,00 € για το έτος 2017, με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Δωδεκανήσου, έτους 2017.
Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η περιβαλλοντική προστασία των νησιών της Ρόδου και της Κω και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Οι παραπάνω δράσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.  και  η υλοποίησή τους  πρόκειται να ξεκινήσει  αμέσως μετά την υπογραφή της».