Ο Μανώλης Κονταρός  στη γιορτή Γεωργού  και Κτηνοτρόφου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολίθου ‘’ΝΕΑ ΖΩΗ’’ διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά τη γιορτή του Γεωργού και Κτηνοτρόφου στο χωριό Μονόλιθος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μονολίθου στις 20:00.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με ομιλία γεωπόνου της Ρόδου και στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το εργαστήριο παραδοσιακών χορών Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού και απο τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών (Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ).

Κεντρικός καλλιτέχνης της γιορτής θα είναι ο Μανώλης Κονταρός που με την ορχήστρα του θα διασκεδάσει τον κόσμο μέχρι το πρωί. Στο γλέντι θα πωλούνται από τον πολιτιστικό σύλλογο ποτά, σουβλάκια και τοπικά φαγητά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού, όπως κατσίκα κοκκινιστή, ντολμαδάκια, μακαρόνια χειροποίητα (πλαστά) και διάφορα άλλα.

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα στο οποία θα μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως τυριά, ψωμιά, κουλούρια, πλιγούρι, τραχανάς κ.α., φτιαγμένα από τις Μονολιθιάτισσες που αγαπούν και στηρίζουν τον σύλλογο μας.  ΔΩΡΕΑΝ θα προσφέρεται στον κόσμο γιαούρτι με μέλι, σπιτική κρέμα και ρυζόγαλο.

Πρόγραμμα γιορτής
20:00 Ομιλία Γεωπόνου
20:30 Λαογραφικός σύλλογος Καλυθιών "Η Τερψιχόρη", Εργαστήριο Παραδοσιακών χορών Ιαλυσού
21:30 Γλέντι με τον Μανώλη Κονταρό και την ορχήστρα του μέχρι το πρωί

Γιορτή Γεωργού και Κτηνορόφου

Μονόλιθος
Είσοδος ελεύθερη