Η Κως θα αποτελέσει το «πλωτό» σταυροδρόμι ενός μεγάλου γαστρονομικού ραντεβού!

Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, βάζει πλώρη για την Κω, η οποία θα μετατραπεί για 10 ολόκληρες μέρες σε γαστρονομικό σημείο συνάντησης, συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων.

Η Κως θα καταστεί για αυτές τις μέρες η γαστρονομική πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, αλλά και ολόκληρης της χώρας!

Από τις 10 έως τις 20 Αυγούστου στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ (Σημαίες), θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο γεγονός προβολής ιδιαίτερων προϊόντων και τοπικών γεύσεων.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από 6 μεγάλες Θεματικές Ενότητες:

Έκθεση Προϊόντων: Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την Τοπική Ταυτότητα.

Εργαστήρια Γεύσεων: Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εργαστήρια γεύσεων όπου οι Chef θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από τα Δωδεκάνησα.

Οι Κουζίνες της Ελλάδας: Είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στο νησί του Ιπποκράτη : Γευστικές προτάσεις από όλη τη χώρα θα μας υπενθυμίσουν, γιατί η ελληνική διατροφή είναι μία από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο.

Κουζίνα της Κω – Δωδεκανησιακή Κουζίνα: Κάθε χωριό του νησιού, αλλά και όλων των Δωδεκάνησων έχει να προσφέρει μια δική του ξεχωριστή γευστική πρόταση. Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες. Θα δοκιμάσουμε από τα ίδια φαγητά που τρώνε οι κάτοικοί της, μαγειρεμένα από τους ίδιους.

Μεσόγειος: Γεύσεις και Ακούσματα: Το φαγητό και η μουσική θα είναι οι ξεναγοί μας σε χώρες της Μεσογείου οι οποίες θα μας προσφέρουν τις διατροφικές τους συνθέσεις και εμπνεύσεις.

Εκδηλώσεις: Και τις δέκα ημέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αυθεντικό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας η ανταπόκρισή σας σ’ αυτό το ιδιαίτερο γεγονός.

Ωράριο Λειτουργίας: 10-20 Αυγούστου 18.00 - 24.00

Διοργάνωση: To Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον ΕΟΣΣ και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και του ΕΟΤ . Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: κ. Ιωάννης Κάκκος: 2103622205, 6974105561, κα. Καραγιάννη Χριστίνα 2103610265, 6981313209 Email: edpa@edpa.gr,