Μαρία Καμμά: Το βραβείο είναι συνέχεια μιας πορείας δεκαετιών

Μαρία Καμμά: Το βραβείο είναι συνέχεια μιας πορείας δεκαετιών

Μαρία Καμμά: Το βραβείο είναι συνέχεια μιας πορείας δεκαετιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 367 ΦΟΡΕΣ

«Κερδίσαμε το πρώτο βραβείο βιώσιμης ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και το βραβείο κοινού, παίρνοντας 10.000 ψήφους από τις συνολικά 20.000 της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Είναι επιβράβευση της επί δεκαετίες προσήλωσής μας στην οικολογική ανάπτυξη του νησιού» δήλωσε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, μιλώντας τη Δευτέρα 26 Ιουνίου Στο Κόκκινο και στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη.

Η δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά την απαγόρευση του κυνηγιού, την ένταξη ολόκληρης της Τήλου στο NATURA, την ανακήρυξη του 60% του νησιού ως Πάρκο προστασίας της Φύσης.

Για το συγκεκριμένο έργο που έφερε το βραβείο, η Μαρία Καμμά, είπε ότι είναι απολύτως πρωτοποριακό και θα καταστήσει την Τήλο το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά νησί της Μεσογείου, που στις περιόδους χαμηλής κατανάλωσης θα μπορεί να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στα γειτονικά νησιά.

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά και την κυβερνητική απόφαση για δωρεάν ψηφιακό σήμα το νησί, η δήμαρχος τόνισε ότι μόνο αν σκεφθούν οι Αθηναίοι πώς ένοιωσαν όταν έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ, θα καταλάβουν την τεράστια σημασία της απόφασης αυτής για τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, που η ιδιωτική πρωτοβουλία (η DIGEA) τις εξαίρεσε και τις καταδίκασε σε μαύρο.

«Ξέρετε τί είναι για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν ιδέα από διαδίκτυο, να μην έχουν και τηλεόραση; Σκεφθήκατε ποτέ ότι για τους περισσότερους κατοίκους των ακριτικών περιοχών η τηλεόραση είναι το μοναδικό μέσο ψυχαγωγίας που έχουν; Τώρα για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι μας θεωρούν ισότιμους πολίτες» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Τήλου, ύψους 2,08 εκατ. ευρώ

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την πρώτη τηλεκπαίδευση το 1998 στην Τήλο