Δικλίδα ασφαλείας στην Α’ κατηγορία, ίδια παραμένει η Β’

Λίγα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν στις προκηρύξεις,  που θα περιγράφουν τους όρους διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων της Α’ και της Β’ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Α’ κατηγορία Blue Star Ferries οι παράγοντες της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣΔ επεξεργάζονται πλάνο, βάσει του οποίου θα υποβιβάζονται, όπως και φέτος, τρεις ομάδες, ή τέσσερις, στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να σωθούν οι εκπρόσωποι του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Διευκρινίζεται πως σε μία τέτοια περίπτωση, είτε επιστρέψει στο τοπικό ένας, είτε και οι τρεις, στη Β’ κατηγορία δεν θα υποβιβαστούν περισσότερες από τέσσερις ομάδες.

 Αντί αυτού, θα αυξηθεί κατ’ αναλογία ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διέπουν οι κανόνες που ίσχυαν φέτος. Στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστούν οι πρωταθλητές των τριών ομίλων, οι δευτεραθλητές θα έχουν τη δεύτερη ευκαιρία τους μέσα από αγώνες μπαράζ, ενώ το δρόμο για τη Γ’ κατηγορία θα πάρουν οι τελευταίες δύο ομάδες των δύο ομίλων της Ρόδου.

 Εκεί που τα πράγματα μοιάζουν να είναι κάπως πιο θολά, είναι στη Γ’ κατηγορία.  Ουδείς γνωρίζει σε ποιο ποσοστό θα επιβεβαιωθεί η φημολογία, η οποία θέλει πολλές ομάδες να δημιουργούν και να κατεβάζουν θυγατρικές, συνεπώς η Επιτροπή Πρωταθλήματος δεν έχει άλλη επιλογή από το να περιμένει να αποκρυσταλλωθεί ο τελικός αριθμός.

Αν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας λάβουν μέρος περισσότερες από δεκατέσσερις ομάδες, η Ένωση θα προχωρήσει στη δημιουργία δύο ομίλων, για καθαρά οικονομικούς λόγους.