Το καμπ της Νίκης Ρόδου εξελίσσεται συνεχώς

Ένα ενδιαφέρον καμπ ποδοσφαιρικό, το «Vitzileos Rodos Summer Soccer Camp» ξεκινά αύριο από τη Νίκη Ρόδου στις εγκαταστάσεις της και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου (18.00-21.00) με συμμετοχές παιδιών 7-15 ετών.

Ο Μιχάλης Βιτζηλαίος, καθηγητής φυσικής αγωγής και έμπειρος διπλωματούχος προπονητής, ειδικά στα αναπτυξιακά προγράμματα εδώ και χρόνια, θα είναι άλλη μια φορά η ψυχή του καμπ αυτού, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πριν εφτά χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς, φυσικά προς το καλύτερο.
Μιλώντας στη Ροδιακή, ο Μιχάλης Βιτζηλαίος τόνισε κάποια στοιχεία της διοργάνωσης αυτής, χρήσιμης για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή, όσον αφορά την εξέλιξή του.

Για το ξεκίνημα και τη συνέχεια του καμπ
«Η ιδέα για τη διοργάνωση ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια, όταν βρέθηκα στο Άργος και διαπίστωσα πως εκεί οι ακαδημίες ποδοσφαίρου δούλευαν πυρετωδώς το καλοκαίρι. Συζήτησα με προπονητές και μου είπαν πως θεωρούσαν αδιανόητο, και είχαν δίκιο,  ότι στη Ρόδο τους θερινούς μήνες όταν τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερο χρόνο, μακριά από τις σχολικές υποχρεώσεις, δεν μπορούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Έτσι, αρχίσαμε και ο θεσμός πια αυτός εξελίσσεται κάθε χρόνο, γι’ αυτό γίνεται καλύτερος στο τεχνικό του κομμάτι. Από τις 18.00 λοιπόν έως τις 21.00 κατά τη διάρκεια του καμπ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις προπονήσεις να αφομοιώνουν όπως πρέπει τα τεχνικά στοιχεία.

Χωρίς το άγχος των επίσημων αγώνων, μπορούν οι ίδιοι οι παίκτες να έχουν το χρόνο και τη θέληση για να κατανοήσουν ό, τι θα τους βοηθήσει πραγματικά στο τεχνικό κομμάτι. Έχουμε συμμετέχοντες από διάφορες ομάδες της Ρόδου και την Κρήτη, που θα μπορέσουν να εξελιχθούν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Πραγματικά ξεκινήσαμε κάτι με αγάπη και το συνεχίζουμε πάντα πιστοί στο πλάνο μας. Καλούμε μάλιστα όποιον θέλει, ανεξαρτήτως σε ποια ομάδα αγωνίζεται, να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Νίκης Ρόδου και να παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα. Έτσι, θα κριθούμε όπως πρέπει όλοι μας από το αποτέλεσμά του.»

Για τον αριθμό των παιδιών
«Τόσο εμένα όσο και το Λάζαρο Καλημέρη, το συνεργάτη μου σ’ αυτό το καμπ, με γνώση κι εμπειρία, μας ενδιαφέρει ένας αριθμός συμμετοχών που δεν ξεπερνά τις 30. Έχω παρακολουθήσει προγράμματα παρόμοια με πάρα πολλές παρουσίες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν στάσεις στις σειρές και κάποια από τα παιδιά να κάνουν να ακουμπήσουν την μπάλα έως και πέντε λεπτά.

Θα πρέπει όποιος ποδοσφαιριστής συμμετέχει, να έχει 500 με 1000 επαφές σε σύντομο διάστημα. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι αυτή τη δραστηριότητα δεν θέλουμε να τη συνδέουμε με την παρουσία κάποιου διάσημου ποδοσφαιριστή. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να συμμετέχουν επειδή το θέλουν και όχι για να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το είδωλό τους…»  

*Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στα 22410 65507 και 6945991140.