Επιμόρφωση  διεθνών διαιτητών  στο Μεσολόγγι

Η FIBA διοργανώνει σεμινάριο για την επιμόρφωση των νέων – ηλικιακά – διεθνών διαιτητών. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η καινοτομία αυτή, η συνδιοργάνωση της ΕΟΚ και της FIBA, συνδυάζει τη θεωρητική εκμάθηση με την πράξη καθώς οι διαιτητές, εκτός από τα σεμινάρια που παρακολουθούν, σφυρίζουν και στους αγώνες της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που φιλοξενείται στο Μεσολόγγι.

Καθημερινά γίνονται προπονήσεις από τις 08.00’, στη συνέχεια λαμβάνουν χώρα τα σεμινάρια και τη σκυτάλη παίρνουν οι αγώνες.

Στη λίστα υπάρχουν διαιτητές που συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς επίσης και αρκετοί Έλληνες ταλαντούχοι διαιτητές.

Αναλυτικά η λίστα: Έρναντ Κάροβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Βέντσισλαβ Βελίκοφ (Βουλγαρία), Ηλίας Κουνελλές (Κύπρος), Γκέλερτ Καπιτάνι (Ουγγαρία), Σεργκέι Μπελιάκοφ (Ρωσία), Μάρεκ Κούκελτσικ (Σλοβακία), Οζλέμ Γιάλμαν (Τουρκία), Αντρέι Σαράπα (Λευκορωσία), Λούκα Κάρντουμ (Κροατία), Κριστόφ Μάντινγκερ (Γερμανία), Μάρτινς Κοσλόφσκις (Λετονία), Σεμπαστιέν Κλίβαζ (Ελβετία), Ζντένκο Τομάσοβιτς (Σλοβακία) και Μίκολα Αμπρόσοφ (Ουκρανία). Από την Ελλάδα παίρνουν μέρος οι Στέλιος Συμεωνίδης, Τάσος Κάρδαρης, Νίκος Τζιοπάνος, Δημήτρης Ζαχαρής, Βασίλης Πιτσίλκας.

Οι καθηγητές είναι οι Τοντ Ουόρνικ (Ισραήλ) και ο Ντράγκαν Μένταν (Κροατία).