Έντονη αντίδραση εκπαιδευτικών για την υποβάθμιση 10ου ΔΣ Ρόδου

Την άμεση αντίδραση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, προκάλεσε η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να υποβαθμίσει σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται συγκεκριμένα:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά, επεμβαίνει «χειρουργικά» στο χώρο της εκπαίδευσης συγχωνεύοντας σχολεία και καταργώντας οργανικές θέσεις στα πλαίσια μιας πολιτικής που εντάσσει όλον τον «εκπαιδευτικό» σχεδιασμό στον παραλογισμό της εξοικονόμησης κονδυλίων από εκεί όπου θα έπρεπε, απλόχερα, να επενδύονται.

Με την υπ. αριθμ. Δ1/97115 (ΦΕΚ Β’ 2153) KYA του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου, ενώ θα έπρεπε να δημοσιευθεί πριν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, υποβαθμίζεται το 10ο ΔΣ πόλεως Ρόδου από 6/θεσιο σε 3/θεσιο.
Το ΔΣ του συλλόγου μας, διαφωνεί πλήρως και καταδικάζει την απόφαση αυτή.

Πρέπει να επισημάνουμε πως το 10ο ΔΣ Ρόδου λειτουργεί από τη δεκαετία του 1930 και είναι ίσως το μοναδικό σε λειτουργία σχολείο μέσα σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Υπάρχει αυξητική τάση στο μαθητικό δυναμικό με την πρόβλεψη για το σχολικό έτος  2018-19 να ξεπεράσει τους 65 - 70 μαθητές γι’ αυτό και η εισήγηση τόσο της Διεύθυνσης ΠΕ Δωδεκανήσου όσο και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας λαμβάνοντας υπ‘ όψιν τις πραγματικές εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες, ήταν να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει.

Είναι ακόμη πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως στο 10ο ΔΣ φοιτούν 15 προσφυγόπουλα τα οποία, με την αρωγή του εκπαιδευτικού προσωπικού, έχουν πλήρως ενσωματωθεί, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στο τοπικό κοινωνικό περιβάλλον.

Η υποβάθμιση του 10ου ΔΣ πόλεως Ρόδου από 6/θεσιο σε 3/θεσιο θα οδηγήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο κλείσιμό του υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να τροποποιήσει άμεσα την απόφασή του ως προς την υποβάθμιση του 10ου ΔΣ πόλεως Ρόδου για το συμφέρον των μαθητών και τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Το ΔΣ του Συλλόγου
 Εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ρόδου».

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας κος Γ. ΓκουτζιαμάνηςΟ πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας κος Γ. Γκουτζιαμάνης