Επιτέλους, προς εκλογές οδεύει η ΕΠΟ

Ορθάνοιχτος είναι από χθες ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών στην ΕΠΟ και την αλλαγή σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων (έγινε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία (140 υπέρ και 32 κατά) την εναρμόνιση του καταστατικού της Ομοσπονδίας με αυτό των διεθνών οργανισμών και από τη στιγμή που και το μεγαλύτερο «αγκάθι» , που ήταν η διάταξη περί κωλυμάτων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποσύρθηκε, δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο προκειμένου να στηθούν οι κάλπες.

 Υπέρ των διατάξεων του καταστατικού ψήφισαν όλες οι παρούσες ΠΑΕ της Super League, οι τρεις εκπρόσωποι της Football League καθώς και σαράντα δύο Ενώσεις! «Όχι» είπαν μόλις έντεκα ΕΠΣ (Δυτικής Αττικής, Ευβοίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Λακωνίας, Λασιθίου, Πειραιά και Μεσσηνίας, με ψήφους 2-1), γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική της παράταξης του υποψήφιου προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου.

 Με τον τελευταίο  συντάσσεται πλήρως και η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Διακοφώτη, τον αντιπρόεδρο Τάσο Στεργενάκη και το γενικό γραμματέα Γιώργο Παυλίδη, που εκπροσώπησαν τη διοργανώτριας στη χθεσινή Γ.Σ., να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για τις προοπτικές που αυτό ανοίγει.

 Όπως ειπώθηκε χθες, οι  πιθανότερες ημερομηνίες για τη διενέργεια εκλογών είναι η 21η ή η 28η Ιουλίου.