Νέοι πολιτικοί αποκαλούν χωρίς ντροπή όλους τους φορολογούμενους πολίτες, όργανα και μέσα της Φοροδιαφυγής

Του Γεωργίου Β. Παπαγεωργίου

Είναι απαράδεκτο, όχι ηθικό, ούτε έντιμο, όταν ένας πολίτης και εν προκειμένω σημερινός πολιτικός, πρώην εξαρτόμενος από τον δημόσιο τομέα, δημόσιος υπάλληλος εκπαιδευτικός, ο οποίος στην ζωή του δεν εργάστηκε όπως ο κάθε ιδιώτης ελεύθερος επαγελματίας για να αποκτήσει κέρδη ή και πολλές φορές ζημιά, που δεν πλήρωσε στην ζωή του φόρους που πιθανόν και ν αεπιδοτείται, λάτρης της καρέκλας και του μισθού του Δημοσίου έστω και αν δεν αποδίδει, ή είναι μέρος του γραφειοκρατικού συστήματος, να αποκαλεί όλους τους φορολογούμενους πολίτες φοροκλέπτες και υπαίτιους της φοροδιαφυγής όπως η αμάθειά του την αντιλαμβάνεται.

Παρακολουθώ τους νέους εκφραστές της εξουσίας στην Βουλή και από το τίποτε στην ζωή τους έγιναν σήμερα, βουλευτές και βουλευτίνες και κυρίως πρώην Δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως πρώην εκπαιδευτικοί, που δεν γνωρίζουν καλώς την ελληνική γλώσσα αφού σπούδασαν, στις Ανατολικές χώρες που ντρέπονται να πουν ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που δεν γνωρίζουν ούτε το πιστεύω και το πάτερ ημών αφού δεν το πιστεύουν, εκμεταλλευόμενοι τις φανατικές κομματικές υπηρεσίες, ακόλουθοι των ανακολούθων, μιλούν για φοροδιαφυγή και φοροφυγάδες οι άνθρωποι που τις εισφορές τους στα Ασφαλιστικά τους ταμεία, τις κρατήσεις από τους μισθούς τους, αλλά και τους ίδιους τους μισθούς τους, τις πληρώνει το ανεκτικό Ελληνικό Δημόσιο.

Μικρός έως μεσαίος έμπορος, σε ατομική επιχείρηση οικογενειακού τύπου με 38 χρόνια συνεχούς εργασίας και πληρωμής φόρων και εισφορών από τους κόπους και την εργασίαν μας, χρόνια πρόεδρος παραγωγικών τάξεων περιόδου 1960-2009, που γνωρίζω καλά, τα φορολογικά έσοδα και από πού προέρχονται, κανένας και ποτέ εκείνην την περίοδο δεν τόλμησε να αποκαλέσει κανέναν ιδιώτη ελεύθερο επαγγελματία γιατί όλοι πληρώναμε και δηλώναμε τα πραγματικά μας έσοδα γιαυτό τότε τα δημόσια έσοδα εισπράττοντο όλα.

Τα μόνα που ζητούσαμε σαν παραγωγικές τάξεις τότε η ίση και δίκαια αντιμετώπιση με πάγια αιτήματα την συνταξιοδότησίν μας στην 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας την φορολόγησίν μας με βάση μόνιμους φορολογικούς συντελεστές για κάθε δραστηριότητα π.χ. άλλη για την ένδυση και υπόδυση αλλά για τα τρόφιμα και ηλεκτρικά είδη, συντελεστές που ίσχυαν σε όλην την χώρα για να αποφεύγονται οι διενέξεις και οι παραξηγήσεις φορολογουμένων και φορολογικής αρχής και τέλος τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, όλα προκειμένου να καλλιεργείται, η φορολογική συνείδηση των πολιτών, αιτήματα που τότε εγένοντο πράξη με υπουργό οικονομικών τον κ. Τσοβόλα, για να αποφεύγεται έτσι και η πιθανή εμπλοκή πολιτικών υπέρ του φορολογούμενου.

Πρέπει να σταματήσει να επαναλαμβάνεται η λέξη φοροδιαφυγή και σε αυτό μπορείτε να συμβάλετε αν πιστεύετε ότι όλοι οι πολίτες φορολογούνται δίκαια και ίσα με βάσιν την φοροδοτική τους ικανότητα και σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα.

Υ.Γ. Εις επιβεβαίωσιν νέα βουλευτής έχουσα μεσάνυχτα από οικονομία, φορολογία και πολιτική απεφάνθη: Όλοι οι συνταξιούχοι που έπαιρναν ΕΚΑΣ είναι φοροφυγάδες οφείλων να το επιστρέψουν.