Τα χόρτα φτάνουν τα δύο μέτρα

Του Παντελή Κτενιάδη
Φυσικός, Συντ/χος καθηγητής

Κύριε Διευθυντά
Μένω στα Καλαβάρδα, εντός οικισμού, το σπίτι μου βρίσκεται κάτω από το δρόμο Ρόδου – Καμείρου και περιβάλλεται προς ανατολάς, νότο και δυσμάς από οικόπεδα.

Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων προς νότο και δυσμάς αμελούν συστηματικά, παρά τις δικές μου παρακλήσεις και τις επίμονες συστάσεις του κ. Προέδρου Καλαβαρ- δών, να κόψουν τα χόρτα, τα οποία έχουν μεγάλο ύψος, ειδικά στο προς νότο οικόπεδο φτάνουν τα 2 μέτρα! Οι ιδιοκτήτες μάλιστα του προς δυσμάς οικοπέδου, κατέφυγαν στην κοροϊδία να κόψουν τα χόρτα μόνο σε μια ζώνη πλάτους 5 μέτρων εφαπτομένη στην περίφραξή μου, αφήνοντας τα υπόλοιπα, και μάλιστα στην άκρη πολυσύχναστου αγροτικού το δρόμου, που είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο, άκοπα.

Πέρσι απευθύνθηκα εγγράφως αρχές Ιουνίου, τόσο στο Δήμο όσο και στην Πυροσβεστική. Αποτέλεσμα: Η ιδιοκτήτρια του προς νότον οικοπέδου, έκοψε τα χόρτα 24 Νοεμβρίου. Φέτος κωφεύει επιδεικτικά!
Αν τυχον εκδηλωθεί φωτιά (περνάει από το δρόμο κόσμος που καπνίζει) δεν θα καεί μόνο το δικό μου το σπίτι, η φωτιά αφού κάψει πολλά ελαιόδενδρα θα επεκταθεί στο χωριό Καλαβάρδα, διότι οι άνεμοι που συνήθως πνέουν εδώ είναι βορειοδυτικοί.
Μήπως πρέπει να επέμβει ο κ. Εισαγγελέας τελικά για αυτές της περιπτώσεις; Διότι σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που κινδυνεύει.
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το αληθές των καταγγελιών μου. Από το χρώμα των χόρτων, προσέξτε πόσο ξερά και επικίνδυνα είναι.