Η Ρόδος παρέλασε και στην τελετή λήξης των Island Games

Η αυλαία των αγώνων των Island Games 2017 έπεσε την Παρασκευή στο Γκότλαντ,  με την Ελληνική σημαία να κάνει παρέλαση στην τελετή λήξης και να την κρατούν στα χέρια τους μικρά παιδιά εθελοντές.

Τα μέλη της Διοίκησης της IGA και οι παράγοντες όλων των νησιών,, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2019, χρονιά κατά την οποία οι αγώνες θα γίνουν στο Γιβραλτάρ.

Ο Τάκης Μιχαηλίδης που επιστρέψε χθες, πήρε μέρος σε όλες τις διαδικασίες που του αναλογούν σε επίπεδο παραγόντων.

Αναφερόμενος στην τελετή λήξης ο κ. Μιχαηλίδης από το Γκότλαντ όπου βρισκόταν χθες τόνισε:

«Ήταν μια πολύ καλή τελετή λήξης που διοργάνωσαν οι Σουηδοί. Το Γκότλαντ από την εποχή του Μπo Φρίνκεσταμ, ξέρει να διοργανώνει πολύ καλούς αγώνες. Εξάλλου η πρώτη μας αποστολή το 1999, ήταν μια από τις καλύτερες που έχει κάνει η Ρόδος. Οι αγώνες είχαν αυξημένο  οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, σε σχέση με περασμένες διοργανώσεις. Οι εθελοντές ήταν πολύ ενημερωμένοι για όλα, αλλά και πάντα εξυπηρετικοί. Τα κυλικεία που ήταν πολλά, πρόσφεραν φθηνό προϊόν αλλά και άψογη φιλοξενία. Οι πολίτες του νησιού ήταν πολύ πρόσχαροι και φιλόξενοι απέναντι σε όλους».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε και στις απόψεις των υπολοίπων που εισέπραξε από αυτές ο Τάκης Μιχαηλίδης  τόνισε:

 «Είναι κρίμα η Ρόδος να απουσιάζει από αυτή την διοργάνωση. Αυτό που μου διεμήνυσαν είναι πώς μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής αλλά και διοργάνωσης των αγώνων το 2007 από τους οποίους οφεληθήκαμε σε επίπεδο εγκαταστάσεων, θεωρείται πάντα σημαντική η συμμετοχή της Ρόδου. Δεν είναι καθόλου καλό κανένα από τα νησιά μέλη να μην συμμετέχει στους αγώνες…»

Ο Τάκης Μιχαηλίδης στις συζητήσεις του, τόνιζε πώς είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει Ροδίτικη αποστολή για τους αγώνες του 2019 στο Γιβραλτάρ, για να μην υπάρξει άλλη απουσία του νησιού μας από μια διοργάνωση, την οποία στήριξε αλλά και υποστηρίχθηκε…