Ένας «δράκος» πετάει στην Κάλυμνο!

Μία τεράστια προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να συνομιλήσουν αλλά και να διδαχθούν τα παιδιά του θερινού camp που διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο της Καλύμνου η Ακαδημία.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και σήμερα θα δώσει το «παρών» στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που επισκέφθηκε το Καλοκαιρινό Camp  της Ακαδημίας, και την ανακοίνωση της επικείμενης επίσκεψης του Κώστα Τσαρτσαρή, δηλώσαμε ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, που θα επισκεφθεί το Camp της Ακαδημίας, αλλά και την Κάλυμνο γενικότερα, ανακοινώνουμε ότι θα είναι κοντά μας την Τρίτη 4/7/2017 ένα από τα ιερά “τέρατα” και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ.

Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο, σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων κι έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «δράκος» κι αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής του. Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1987, πράγμα που κατάφερε και το 2005 ως προπονητής. Το 2006 οδήγησε την Εθνική στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαϊτάμα, αποκλείοντας στον ημιτελικό της διοργάνωσης τη Ντριμ Τιμ των ΗΠΑ. Το 2007 οδήγησε την Εθνική στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Το 1996 κατέκτησε την Ευρωλίγκα ως αθλητής με τον Παναθηναϊκό, το 2004 οδήγησε σαν προπονητής το Μαρούσι στον τελικό του FIBA Europe League και το 2010 τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Διετέλεσε επί μία 10ετία πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών.

Όπως όλοι θα καταλάβατε, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ θα επισκεφθεί το Camp την Τρίτη 4 Ιουλίου για να συνομιλήσει, να συμβουλέψει και να προπονήσει τους νεαρούς αθλητές μας».