Η εκδήλωση για την παραδοσιακή φορεσιά  του Έμπωνα

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα «Ο Αττάβυρος» ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν με την αγάπη τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση για την  παραδοσιακή φορεσιά του Έμπωνα που όπως πολύ καλά γνωρίζετε μέσα στο πέρασμα πολλών γενεών εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, λαογραφικά έχει την δική της μοναδικότητα, αναγνώριση και αυθεντικότητα.

Αποτελεί δε πολιτιστική κληρονομιά, την οποία με ιδιαίτερη ευαισθησία συνεχίζουμε από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα στον Έμπωνα, όπου (μόνο) κατασκευάζονται ακόμα χειροποίητες φορεσιές με τον ίδιο παραδοσιακό και μοναδικό τρόπο.


Αναφέρει επίσης ο σύλλογος τα εξής: «Η παρουσία σας είναι για μας η μεγαλύτερη επιβράβευση, από κει παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε και θα θέλαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, αλλά και για τις επόμενες δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου ευελπιστώντας στην ανεκτίμητη αρωγή σας σε κάθε μας προσπάθεια.

Αισθανόμαστε  την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, για τη στήριξη, κάλυψη  και προβολή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε».