Εγκρίθηκαν οι διαγωνισμοί για διάφορα έργα του δήμου Ρόδου

Τα πρακτικά διάφορων διαγωνισμών ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Ρόδου η οποία ασχολήθηκε με διάφορα τρέχοντα θέματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου, εκτός από τα διαδικαστικά θέματα, ενέκριναν πρακτικά διαγωνισμών που αφορούν σε θέματα των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα την έγκριση του πρώτου πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων για την πόλη της Ρόδου, την έγκριση του δεύτερου πρακτικού της Επιτροπής του διαγωνισμού του έργου κατασκευή οστεοφυλακίων-κοιμητηρίων Δήμου Ρόδου, την έγκριση του δεύτερου πρακτικού του διαγωνισμού για την εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου σε πάρκα, παρτέρια, και νησίδες, τη συμπλήρωση και βελτίωση υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Βιολογικού του ΧΥΤΑ Ρόδου, τη συντήρηση παιδικών χαρών του Δήμου, την επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων και την επανέγκριση του πρώτου πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου αυτού που είναι μία μεγάλη μελέτη, ένα έργο που θα υλοποιηθεί σε σχολεία εντός και εκτός της πόλης. Ακόμη, θα γίνουν επισκευές και συντηρήσεις ιστορικών δημοτικών κτιρίων εκτός Μεσαιωνικής Πόλης.

Δύο πολύ σημαντικά θέματα, κατά τον ίδιο, τα οποία επιτέλους φθάνουν κοντά στο τέλος είναι οι εγκρίσεις των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων στις δημοτικές ενότητες Αφάντου και Καλλιθέας. Καταρχήν, πρόκειται για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια του ΓΠΣ της δ.ε. Αφάντου όπως και την έγκριση των συμβατικών τευχών και του φακέλου της μελέτης.

Δηλαδή, το μόνο που απομένει είναι να γίνει μία γεωλογική μελέτη για τις περιοχές που προτείνονται στο ΓΠΣ για ανοικοδόμηση και αμέσως μετά, αφού ολοκληρωθεί αυτό, θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη για να γίνει ΦΕΚ και, όπως είπε, επιτέλους φθάνουν σε ένα πολύ καλό σημείο μετά από αρκετά χρόνια.

Το ίδιο συμβαίνει και για τη δ.ε. Καλλιθέας αφού ενέκριναν τη διενέργεια διαγωνισμού της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας  στα πλαίσια του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής.
Μάλιστα, ο κ. Διακοσταματίου, θέλησε να δώσει συγχαρητήρια τόσο στον πρώην Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γιώργο Κακούλη όσο και στη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού γιατί, όπως είπε, τα σχέδια πόλεως είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη ενός τόπου αφού οριοθετούν το χώρο και δίνουν δυνατότητες ανάπτυξης, έστω και μέσα σ’ αυτή την κρίση.

Επίσης, χθες, ενέκριναν το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού του έργου βελτίωση και διαμόρφωση βοηθητικού χώρου ρίψεων στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα, όπως και το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού του έργου σύνδεση κλειστού γυμναστηρίου δ.ε. Καλλιθέας με το δίκτυο ακαθάρτων.
Εγκρίθηκε και το πρακτικό του διαγωνισμού που έγινε χθες το πρωί και έχει να κάνει με την παραχώρηση ενός πόστου ακόμα για θαλάσσια σπορ στην περιοχή του Φαληρακίου καθώς και των τεσσάρων πόστων στη Λάρδο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την ΚΥΑ που ήρθε μεταγενέστερα και αφορούσε στις ζώνες οικιστικού ελέγχου.

Πάντως, από το Δήμο, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα διενεργήσουν έλεγχο στα πόστα που βγήκαν άγονα και αν διαπιστώσουν στις παραλίες αυτές δραστηριότητα, οφείλουν να τα παραπέμψουν στην ΚΥΔ η οποία είναι η αρμόδια για να επιβάλει τα πρόστιμα και να εκδώσει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.

Για την Κοιλάδα των Πεταλούδων
Ο κ. Διακοσταματίου, ανακοίνωσε, ακόμη, ότι από χθες το πρωί, με εντολή του, έχει ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων, πλέον, ηλεκτρονικά, στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν και τα τουρνικέ ενώ έχουν έρθει τα εισιτήρια και οι αυτόματοι πωλητές. Σημειώνεται ότι τα εισιτήρια είναι από χορηγία.

Για τους συμβασιούχους
Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του δ.σ. για καταγγελία των συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι αυτές τις ημέρες θα γίνει μία σύσκεψη για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, επεσήμανε όμως ότι ορθώς ελήφθη αυτή η απόφαση αφού, σύμφωνα με την εγκύκλιο, έπρεπε να προηγηθεί απόλυση για να υπάρξει η νέα σύμβαση διότι αυτή που υπήρχε είναι μέχρι τις 31/12/2017, δηλαδή δεν λήγει αυτοδίκαια αλλά κάποιος πρέπει να την καταγγείλει.

Όπως είπε, είναι κάτι τυπικό αφού για να γίνει η νέα σύμβαση πρέπει να μην υπάρχει η παλιά, κάτι που είναι σαφές από την εγκύκλιο η οποία ήρθε την ίδια ημέρα που έγινε το δ.σ. και, όπως είπε, στην ουσία δικαιώνει την επιλογή του Δημάρχου στο κομμάτι αυτό.