Ένα σπουδαίο φεστιβάλ μουσικής στη Ρόδο

Το φεστιβάλ Pro Musica Rhodos, θα λάβει χώρα από την 27η Ιουλίου - 1η Αυγούστου, δίνοντας την ευκαιρία στους τοπικούς κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν διεθνούς τάξεις συναυλίες και masterclasses, από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στην μαγευτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Το φετινό φεστιβάλ θα ξεκινήσει με masterclass λυρικού τραγουδιού από το Γερμανό τενόρο, Benjamin Bruns, σολίστα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, Σεμπερ Όπερα της Δρέσδης, Κρατική Όπερα της Βαυαρίας όπως επίσης του Πασχαλινού Φεστιβάλ Σάλτσπουργκ και Φεστιβάλ Μπαϊροητ.

Το masterclass λυρικού τραγουδιού θα λάβει χώρα απο την 27η - 30η Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει masterclass πιάνου από τον Αλέξανδρο Ε. Βελώνη, συγκεντρωμένο στην απόκτηση μιας φυσικής προσέγγισης στην πιανιστική εκτέλεση και την τεχνική Peter Feuchtwanger. Το masterclass πιάνου θα λάβει χώρα απο την 27η - 30η Ιουλίου.

Την 29η Ιουλίου, ο βιρτουόζος του μπαγιάν - κλασσικό ακορντεόν, Alumnus του Κονσερβατόριου της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης, Samuele Telari θα δώσει ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ, εξερευνώντας τη γοητεία αυτού του ξεχωριστού οργάνου.

Εν συνέχεια, οι επιλεγμένοι ενεργοί συμμετέχοντες στο masterclass λυρικού τραγουδιού θα δώσουν μια matinée (πρωινή συναυλία), παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο masterclass, η οποία θα λάβει χώρα την 31η Ιουλίου.

Την 1η Αυγούστου η κορύφωση και ολοκλήρωση του φετινού φεστιβάλ θα λάβει χώρα με μια εκτέλεση της τελευταίας απο τις "péchés de vieillesse" - "αμαρτίες του γήρατος" και ενός από τα πιο άμεσα έργα του G. Rossini: την Petite Messe solennelle.  Για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας οι συμμετέχοντες στο φωνητικό masterclass, οι οποίοι θα κάνουν πρόβες καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ υπό την επίβλεψη του Prof. Peter Sefcik, θα εκτελέσουν το απαιτητικό μέρος της χορωδίας.

Τα μέρη των σολιστών θα τραγουδήσουν μερικοί από τους καλύτερους τραγουδιστές που έχει να προσφέρει η παγκόσμια σκηνή: η σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου από το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ο τενόρος Benjamin Bruns απο την Κρατική Όπερα της Βιέννης και την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η άλτο Marie-Sande Papenmeyer από την Κρατική Όπερα του Αννόβερου καθώς και ο μπάσος Ryszard Kalusαπο την Κρατική Όπερα του Αμβούργου.

Ο Alumnus του Κονσερβατόριου της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη, Samuele Telari, θα εκτελέσει το μέρος για μπαγιάν, ενώ η Prof. Karola Theil απο τη Μουσική Ακαδημία Hanns Eisler Musikhochschule του Βερολίνου καθώς και ο Alumnus του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας Valeriy Ismagilov, θα εκτελέσουν τα μέρη για πιάνο υπό την μουσική διέυθυνση του Αλεξάνδρου Ε. Βελώνη.  Το φεστιβάλ Pro Musica Rhodos είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.