Μ. Κόνσολας: «Ο τουρισμός πληρώνει τους αυτοσχεδιασμούς  της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το καταστροφικό δημοψήφισμα και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Δύο χρόνια μετά το άνευ ουσίας δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα, που πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα, αποδεικνύεται ότι οι αυτοσχεδιασμοί της Κυβέρνησης είχαν τεράστιο κόστος για τον τουρισμό μας, αφού:

Αυξήθηκε ο Φ.Π.Α. στη διαμονή στο 13% και στην εστίαση στο 24%, καθιστώντας ακριβότερο και λιγότερο ανταγωνιστικό το τουριστικό μας προϊόν.

 Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%.

 Καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά.

 Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 Επιβλήθηκε τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, προσθέτοντας ένα ακόμα βάρος στον τουρισμό μας.

 Τα μέτρα αυτά ήταν αχρείαστα, αλλά η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στοχοποίησε τον τουρισμό μας, μπροστά στο αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε.
 
Οι επιπτώσεις της πολιτικής της υπερφορολόγησης στον τουρισμό μας έγιναν ορατές το 2016.
 
Υπήρξε μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 6,5%, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 878.000.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος».