Εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο Blu Sea για την απονομή της Γαλάζιας σημαίας

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για ακόμη μία χρονιά στο ξενοδοχείο Blue Sea  της Διακομιχάλης Α.Ε. με αφορμή τη βράβευση του ξενοδοχείου με την Γαλάζια Σημαία.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου οι οποίοι παρακολούθησαν τις ομιλίες που έγιναν αναφορικά με το θεσμό της γαλάζιας σημαίας και τη σημασία του. Ακολούθησαν αγώνες κολύμβησης και ποδοσφαίρου στο χώρο του ξενοδοχείου, αλλά και συμβολικός καθαρισμός της παραλίας από μικρούς – ηλικιακά- ευαισθητοποιημένους πολίτες!


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την έπαρση της γαλάζιας σημαίας την οποία συνόδευσαν δεκάδες βεγγαλικά δίνοντας έτσι μία φαντασμαγορική νότα στην όλη βραδιά!
Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και την επισήμανση του μηνύματος «Όλοι μαζί για καθαρές οργανωμένες και ασφαλείας παραλίες»!

«Να προβληθεί η φυσική ομορφιά της χώρας μας»
Σημαντική είναι η αναφορά με αφορμή το θεσμό της Γαλάζιας σημαίας, που γίνεται από τον εκπρόσωπο του Blue Sea κ. Νίκο Θεοδωρίδη, στη φετινή έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης με αδιάλειπτη δράση από το 1951.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει τα εξής:
«Σε μία εποχή όπου οι τουριστικοί προορισμοί αλλάζουν μορφή και κριτήρια (τεχνητοί παράδεισοι), η Ελλάδα οφείλει να προβλάλλει περισσότερο τη φυσική της ομορφιά, την καθαρότητα και την οργάνωση των ακτών της μέσα από τη φροντίδα του φυσικού της περιβάλλοντος και το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες ανθρώπων και οργανώσεων όπως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας».