"Καμαρούλα μια σταλιά..1×2"

Της Πίτσας Χατζή

Μαγαζάκια 10 -12 τετραγωνικών. ..και πολλά λέω, εντός των τειχών της Μεσαιωνικής πόλης,  με μίσθωμα άνω των 1000€ το μήνα,  δηλαδή δώδεκα χιλ. το χρόνο, με τους 6 μήνες κλειστή την επιχείρηση και χωρίς να υπολογίσουμε τα υπόλοιπα έξοδα.

Χωρίς ζωτικό χώρο να εκθέσει την. .πραμάτειά του ο κάθε επαγγελματίας και το βασικό. ........χωρίς τουαλέτα.

Μια τουαλέτα που για κάποιους ανθρώπους που δουλεύουν εκει απο δεκάωρα και βάλε, είτε είναι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, είτε υπάλληλοι, ακόμα και τουρίστες που ψωνίζουν και μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή μια τουαλέτα,  δεν εχουν αυτή την. ..πολυτέλεια, απλά υποχρεώνονται όλοι..... να τρέχουν για βασικές τους ανάγκες, είτε στις δημόσιες τουαλέτες είτε σε κάποια διπλανή επιχείρηση που μπορεί να διαθέτει wc...εαν βέβαια έχουν και καλές γειτονικές σχέσεις!

Διαφορετικά "τρεχάτε ποδαράκια μου..."
Ημαρτον βρέ άνθρωποι !!!
Λίγο... μυαλό;
Μια. ..λογική;

Δυστυχώς αυτές είναι οι προδιαγραφές που "καλύπτουν" αρκετά μαγαζιά μέσα στη Μεσαιωνική πόλη.
Φυσικά είναι και. .περιζήτητα, είναι και πανάκριβα. ..είναι και ακατάλληλα!

Ετσι κάποιοι ιδιοκτήτες με υποδομές που δεν διαθέτουν, ανύπαρκτες. .........συνεχίζουν να τινάζουν τα μισθώματα στα ύψη και να απαιτούν χιλιάδες ευρώ ως ενοίκιο για.. τρύπες στη κυριολεξία, νομίζοντας ότι νοικιάζουν μεγάλα καταστήματα και σύγχρονα. ....στην 5η λεωφόρο.

Βέβαια μπορεί να σκεφθεί κάποιος... τότε γιατί νοικιάζονται αυτά τα μαγαζιά...;

Η απάντηση...

Σίγουρα γιατί τα μεγαλύτερα καταστήματα είναι πολύ ακριβότερα, ίσως γιατί η απελπισία κάποιων έχει χτυπήσει κόκκινο, ίσως γιατί κάποιοι δεν έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις εργασίας. ίσως γιατί είναι Ρόδος και Παλιά Πόλη...

Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλές αιτίες.

Οπως επίσης υπάρχει υπερβολή στις απαιτήσεις αλλά ίσως υπάρχει και. ...παράνοια σε κάποιους!

Το σίγουρο είναι ότι κάπως πρέπει να το ξαναδούνε το θέμα οι ενδιαφερόμενοι και των δύο πλευρών ώστε να υπάρχει ισορροπία στην αγορά και το κυριότερο σταθερές σχέσεις και οχι μόλις έρχεται Οκτώβρης να ξενοικιάζονται τα καταστήματα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι μισθωτές και έτσι οι ιδιοκτήτες να χάνουν ενοίκια του χειμώνα και να περιμένουν κάποιον άλλον. .απελπισμένο νοικάρη για την επόμενη σεζόν...και πάει λέγοντας!!!

Εχει παραγίνει το κακό.....
Αυτή η λογική δεν εξυπηρετεί κανέναν!
Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες...μην το ξεχνάμε κι αυτό!