Καθημερινές οι ζημιές και  στο δημοτικό φωτισμό

Κολώνες και φωτιστικά σπασμένα και διαλυμένα συνθέτουν το σκηνικό σε πολλές κεντρικές περιοχές του νησιού μας και ειδικά επί του οδικού δικτύου Ρόδου – Καλλιθέας.

Χθες, με εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών, ειδικό γερανοφόρο με εξειδικευμένο προσωπικό, ξεκίνησε την διαδικασία αντικατάστασής τους στις περιοχές αυτές.

Φωτιστικό χτυπημένο   με κυνηγετικό στην λεωφόρο  Καλλιθέας. (φώτο Γιώργος Παπαγεωργίου)Φωτιστικό χτυπημένο με κυνηγετικό στην λεωφόρο Καλλιθέας. (φώτο Γιώργος Παπαγεωργίου)

Έκπληκτοι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να επισκευάζουν τα φωτιστικά, διαπίστωσαν ότι αρκετά από αυτά, δεν είχαν υποστεί απλώς μια βλάβη αλλά είχαν χτυπηθεί με κυνηγετικό όπλο! Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν δεκάδες είναι τα φωτιστικά που έχουν  υποστεί αντίστοιχες ζημιές ή έχουν καταστραφεί ακόμα, γεγονός που επιβαρύνει τις δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες (δηλαδή όλους μας) με εξαιρετικά μεγάλα ποσά.

Οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε χθες στο διαδίκτυο ο συμπολίτης μας, κος Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ενδεικτικές.

Τα σκάγια που βρέθηκαν μέσα στο φωτιστικό επί της  Ρόδου – Καλλιθέας.Τα σκάγια που βρέθηκαν μέσα στο φωτιστικό επί της Ρόδου – Καλλιθέας.