Γ. Ματσίγκος: η σεζόν  εξελίσσεται ικανοποιητικά

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν στη Ρόδο, σε ότι αφορά τον αριθμό των επισκεπτών μας, καθώς τα νούμερα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αυξητικής τάσης που καταγράφεται τη φετινή σεζόν.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στα τέλη Μαΐου η ανακοίνωση των slots για το αεροδρόμιο της Ρόδου, αναδείκνυε την αύξηση σε ποσοστό 4% έως 5% κατά μέσο όρο στη φετινή σεζόν ανά μήνα, τότε δεν είναι δύσκολο να εξηγήσει την εξέλιξη του τουριστικού ρεύματος στο νησί.

Οι τουριστικοί παράγοντες που τελούν εν αναμονή της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων των αφίξεων για τον Ιούνιo από τη Fraport Greece, εκτιμούν ότι ο μήνας που πέρασε θα καταγράψει επίσης μία μονοψήφια αύξηση στην κίνηση, κάτι που αναμένεται να παρατηρηθεί και τους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά τις πληρότητες και αυτές κυμαίνονται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ όπως εκτιμά ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, ξεπερνούν το 90%, ποσοστό που όσο περνά ο καιρός θα αυξάνεται.

 Άλλωστε όπως υπογράμμισε κάθε χρόνο από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου η τουριστική κίνηση στη Ρόδο βρίσκεται στα ανώτατα επίπεδά της, αν και θα πρέπει να υπολογιστεί στη συνολική κίνηση και ο αριθμός των τουριστών που φιλοξενούνται σε σπίτια τα οποία ενοικιάζονται από ιδιώτες μέσω διαδικτύου.
Πάντως σύμφωνα με τη γενική εκτίμηση η Ρόδος έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας καλός προορισμός με προσιτές τιμές, καθώς δεν αποτελεί έναν προορισμό για ιδιαίτερα εύρωστους οικονομικά τουρίστες.

Από την άλλη η επιβολή του επικείμενου τέλους διανυκτέρευσης, θα επιβαρύνει το τουριστικό προϊόν καθώς θα επηρεάσει σημαντικά το οικονομικό πακέτο που αντιστοιχεί σε κάθε πελάτη ξενοδοχείου.

Όπως εκτιμά ο κ. Ματσίγκος είναι λάθος να συγκρίνουμε το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στις πρωτεύουσές τους με την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με την επισήμανσή του τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα.

Άλλα ποσά δαπανά ο τουρίστας που θα κάνει τις διακοπές του σε μία τέτοια πόλη, στην οποία πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 3 διανυκτερεύσεις και πληρώνει ακόμα και 200 ευρώ ημερησίως και φυσικά μερικά ευρώ παραπάνω δεν τον επηρεάζουν και άλλα ποσά δαπανά για δεκαήμερες διακοπές με 50 ευρώ τη μέρα στην οποία θα προστίθεται και ένα σημαντικό ποσό για το τέλος διανυκτέρευσης.