Δυναμικό «παρών» στην ποδηλασία αυτό το τριήμερο

Σήμερα δίδεται η εκκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο θα ολοκληρωθεί πια την Κυριακή.  Είναι η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση στη συγκεκριμένη κατηγορία, και οι ροδίτικοι σύλλογοι θα έχουν τους καλύτερους αθλητές τους για να διεκδικήσουν μετάλλια και πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις, στη Βορειοανατολική Αττική.

Αναλυτικά ποιοι θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:
Ροδήλιος: Νίκος Δράκος, Γιασάρ Τοπάλογλου, Ιάκωβος Κούρος, Σταμάτης Σαββάκης, Ιωάννης Μιαούλης, Εισοδία Λουτσιού Μαρία Ρέγκλη, Σταματία Κούρου.
Άθλος: Γρηγόρης Γρηγορίου, Ραφαήλ Κουλούμπρης, Μαρία Χατζηνικολάκη
Έλαφος: Εμμανουήλ Ζαννάκης, Αιμιλιανός Κελεπέρας, Θανάσης Παπαδόπουλος, Νίκος Βαρνάβας.
Μεσόγειος: Μιχάλης Τριομμάτης, Φωτεινή Νικήτα

Την …τελευταία στιγμή ουσιαστικά ακυρώθηκε η αποστολή του Διαγόρα, καθώς ο Ανδρέας Μαλανδράκης είχε ένα ατύχημα στους αγώνες πίστας του περασμένου Σαββάτου από μια πτώση στο αγώνισμα του σκρατς με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του και να μην μπορεί να τρέξει στην Αττική. Ο Κωνσταντίνος Κωνστάντουρας κλήθηκε για προετοιμασία με την Εθνική μας ομάδα κι έτσι ούτε αυτός θα μπορέσει να δώσει το παρών.
Οι τοποθεσίες και οι διαδρομές στα αγωνίσματα:

Άλλη μια δυνατή αποστολή θα έχει στην Αττική ο ΡοδήλιοςΆλλη μια δυνατή αποστολή θα έχει στην Αττική ο Ροδήλιος

Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Μαλακάσα-Αυλώνα, ΒΑ Αττική

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δυτική Παράλληλη Οδός ΠΑΘΕ Αθηνών - Λαμίας (από Μαλακάσα έως Αυλώνα). Εκκίνηση 500 μ. από ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ (ΦΟΥΡΝΟΣ-ΣΗΜ.Α) κατεύθυνση αγώνα προς Αυλώνα, αναστροφή (εργοστάσιο EXPOFORM-ΣΗΜ.Β) επιστροφή κατεύθυνση προς Μαλακάσα, Τερματισμός (ΦΟΥΡΝΟΣ-ΣΗΜ Α).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:  Παίδες – Νεανίδες – Κορασίδες : 11,8 χλμ. (1 στροφή)  Έφηβοι : 23,6 χλμ. (2 στροφές)

Αγώνες Αντοχής
ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ιπποκράτειος Πολιτεία  (2η είσοδος Αγίας Τριάδας) Δήμου Ωρωπού, ΒΑ Αττική.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Β΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Α΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ – Β΄ είσοδος ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ (1 στροφή = 8 χλμ.) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: • Έφηβοι: 104 χλμ. (13 στροφές) • Παίδες: 64 χλμ. (8 στροφές) • Νεανίδες, και Κορασίδες: 56 χλμ. (7 στροφές)
 Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου.

Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα: Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών.  Για ποδηλάτη(-ισσα), που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην Δήλωση Συμμετοχής του Σωματείου του, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή / αγώνισμα. Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.

Στο αγώνισμα αντοχής, ποδηλάτης ή ποδηλάτισσα που θα κλείνεται στροφή θα σταματάει τον αγώνα και θα παραδίδει τον αριθμό στην γραμματεία. Για να παίρνει σειρά κατάταξης (χωρίς χρόνο), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εξής στροφές: Έφηβοι: 7 στροφές Παίδες : 5 στροφές Νεάνιδες, και Κορασίδες: 4 στροφές. Στο αγώνισμα αντοχής, οι αθλητές και αθλήτριες θα καλυφθούν από γενικό Service. Επίσης θα καθοριστούν ειδικά σημεία μέσα στη διαδρομή όπου τα αυτοκίνητα των σωματείων θα μπορούν να σταθμεύσουν για παροχή τεχνικής βοήθειας και τροφοδοσίας. Τέλος στο τεχνικό συνέδριο θα αποφασιστεί εάν θα επιτραπεί η όχι η συνοδεία οχημάτων των ομάδων μέσα στον αγώνα, για λόγους ασφαλείας σε σχέση με το μικρό μήκος του σιρκουί.
Τεχνικό Συνέδριο: Παρασκευή 07/07/2017 και ώρα 15:00 στο χώρο εκκίνησης της ατομικής χρονομέτρησης. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα: Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες στην Ατομική Χρονομέτρηση και στον αγώνα Αντοχής . Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος. Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στα γραφεία της Ε.Ο.Π. στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών την Παρασκευή 07/07/2017, από 10:00 – 13:30 και στο σημείο εκκίνησης του χρονομέτρου από 15:00.  Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Αγωνόδικος Επιτροπή: Θα ανακοινωθεί. Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Το πρόγραμμα:
Σήμερα

15:00 Επικύρωση Συμμετοχών - διανομή αριθμών για την Ατομική Χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών και αγώνα Αντοχής (Μαλακάσα-εκκίνηση χρονομέτρου)
16:00 Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Σωματείων (Μαλακάσα-εκκίνηση χρονομέτρου) 17.00 Ατομική Χρονομέτρηση Κορασίδων Ατομική Χρονομέτρηση Νεανίδων
17.30 Ατομική Χρονομέτρηση Παίδων
18.45 Ατομική Χρονομέτρηση Εφήβων
20.00 Τέλος αγώνα – απονομές

Σάββατο
16:00 Αγώνας Αντοχής Νεανίδων
16:02 Αγώνας Αντοχής Κορασίδων
18:00- 20:00 Αγώνας Αντοχής Παίδων
20.00 Απονομές Επάθλων

Κυριακή
09.00 -12.00 Αγώνας Αντοχής Εφήβων
12:10 Απονομές Επάθλων

Το μέλλον του Άθλου αγωνίζεται στη σημαντική αυτή διοργάνωσηΤο μέλλον του Άθλου αγωνίζεται στη σημαντική αυτή διοργάνωση