Οι εργασίες στην οικοδομή ενοχλούν τους τουρίστες

Την διακοπή οικοδομικών εργασιών που γίνονταν σε ακίνητο δίπλα από ξενοδοχειακή μονάδα στην Κάρπαθο, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καρπάθου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου διά του δικηγορικού γραφείου Μηνάς Τσέρκης και συνεργάτες κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την έκδοση και προσωρινής διαταγής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, το ξενοδοχείο λειτουργεί καθόλα νόμιμα από το 2006 και δίπλα βρίσκεται και το ακίνητο στο οποίο τα τελευταία χρόνια κτίζεται μία οικοδομή. Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου έχει λάβει τη σχετική άδεια, όμως παρά το γεγονός ότι τα συνεργεία που έχουν αναλάβει τις εργασίες βρίσκονται όλο το χρόνο στη Κάρπαθο, αυτά εργάζονται μόνο τους θερινούς μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρά πρόβλημα στους ένοικους του ξενοδοχείου από το θόρυβο των εργασιών που ξεκινούν στις 7.30 το πρωί αλλά και τη σκόνη η οποία καλύπτει την πισίνα και άλλα σημεία του ξενοδοχείου.

Έτσι οι ιδιοκτήτες της τουριστικής μονάδας προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορεύονται οι εργασίες έως την εκδίκαση και έκδοση οριστικής απόφασης της υπόθεσης.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε η κύρια αίτηση να συζητηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου να εκτελούνται συγκεκριμένες εργασίες που δεν θα ενοχλούν τους ενοίκους του ξενοδοχείου και δεν θα προκαλείται σκόνη κ.ά.