Απάντηση της ΝΟΔΕ  για το νοσοκομείο της Ρόδου

Επίθεση στις νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν προχθές σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο της Ρόδου, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

«Να τα λύσετε μεταξύ σας, είστε συγγενείς εξ αίματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΝΟΔΕ, η οποία ενοχλήθηκε από αναφορά της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε την τοπική Νέα Δημοκρατία για αντιφατική συμπεριφορά.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονταν συγκεκριμένα τα εξής:
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει την αντιφατική πολιτική συμπεριφορά της Ν.Δ., με τις επισκέψεις, τα χαμογελάκια, τα φωτογραφικά ενσταντανέ και την εκδήλωση στήριξης δήθεν στο Νοσοκομείο, η οποία ουσιαστικά νομιμοποιεί και στηρίζει την κομματική διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιδιώξεις της. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν.

Πέρυσι το ξανάκαναν προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις ένας γιατρός μέλος τους και φέτος το επανέλαβαν για κάποιους άλλους, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο! Η σοβαρότητα της αντιπολίτευσης που ασκούν τώρα, μας προδιαθέτει και για την αποτελεσματικότητά τους εάν αύριο γίνουν κυβέρνηση!».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε εμβρόντητοι το θέατρο του παραλόγου να εκτυλίσσεται μπρος στα μάτια μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή «φάντασμα» του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για κομματικές τοποθετήσεις στο χώρο της υγείας. Κρύβονται βέβαια πίσω από το δάκτυλό τους, όταν και οι πέτρες σ’ αυτόν τον τόπο, γνωρίζουν ότι τα περισσότερα στελέχη που μέμφονται και κατηγορούν για διάλυση της Υγείας, βρήκαν στέγη στο δικό τους μόρφωμα - κόμμα.

Ας κοιτάξουν τη κοινοβουλευτική τους ομάδα και θα καταλάβουν τι ακριβώς εννοούμε. Για να τους φρεσκάρουμε τη μνήμη θα επικαλεστούμε ως παράδειγμα τον επί χρόνια Γ.Γ. υπουργείου Υγείας επί ΠΑΣΟΚ  σύντροφο Κουρουμπλή. Ναι..το ίδιο πρόσωπο εννοούμε σύντροφοι… Αυτόν που τη Δευτέρα ψήφιζε μνημόνια, την Τρίτη τα έσκιζε και την Τετάρτη τα ξαναψήφιζε δυο-δυο. Κι εσείς τον τιμήσατε για την αφοσίωσή του και τον εμπιστευτήκατε τοποθετώντας τον ως Υπουργό Υγείας.

Να σας θυμίσουμε και τοπικά την περίπτωση του διορισμένου διοικητή στο Γ.Ν. Ρόδου από το ΠΑΣΟΚ,  Μιχάλη Κόκκινο, που κι αυτόν τιμήσατε δεόντως  προσφέροντας του εξέχουσα κυβερνητική θέση.

Τελικά με ποιο ΠΑΣΟΚ ακριβώς τα έχετε σύντροφοι; Μ’ αυτό που φιλοξενείτε στην Κουμουνδούρου ή αυτό με το οποίο γειτονεύετε;

Εμείς πάντως σας προτρέπουμε να επισκεφτείτε το Νοσοκομείο μας και να ενημερωθείτε σφαιρικά για τα προβλήματά του. Βγείτε έξω…μην κρύβεστε πίσω από υπολογιστές…

Οι κακές γλώσσες, να ξέρετε, λένε ότι παραδίδοντας  τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαντορινιός, παραχώρησε την ψιλή κυριότητα, αλλά κράτησε την «επικαρπία». 

Όσο για εσάς σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, σας ενημερώνουμε ότι εμείς θα πορευτούμε με πολιτισμό και συνέπεια για το καλό του τόπου μας. Με την Υγεία δεν παίζουμε. Θεωρούμε ότι δεν είναι πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης.

Ο λαός έκρινε και τις δύο παρατάξεις οριστικά και αμετάκλητα. Οι εποχές που ο κύριος εκφραστής της παράταξής σας στην περιοχή μας και τ. Περιφερειάρχης, άφηνε «μούσια» έξω από το Νοσοκομείο σε «ένδειξη διαμαρτυρίας», πέρασαν ανεπιστρεπτί και καταδικάστηκαν στις μνήμες του Ροδιακού λαού.

Αν θέλετε να κερδίσετε το μεγάλο σας στοίχημα και να ξεπεράσετε το 6,29% που ο Ελληνικός λαός σας έδωσε στις τελευταίες εκλογές, διδαχτείτε από το πρόσφατο παρελθόν και αλλάξτε τροπάριο…».