“Ξεπαγώνουν” οι εξελίξεις  στην υπόθεση των οικονομικών της ΕΠΣΔ

Έτοιμες να «ξεπαγώσουν» είναι, μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αναμονής, οι εξελίξεις αναφορικά με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι διενήργησαν οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΣΔ για το διάστημα από το 2009 έως το 2013, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, που ακολούθησε τη μηνυτήρια αναφορά παραγόντων της σημερινής διοίκησης της Ένωσης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πόρισμα βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος θα αρχίσει να καλεί  τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση για εξηγήσεις, στις 17 Ιουλίου, ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα απαγγελθούν κατηγορίες και η υπόθεση οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, ή αν θα αρχειοθετηθεί.

Υπενθυμίζεται, πως το περιεχόμενο του πορίσματος των ορκωτών, οι οποίοι διενήργησαν τον έλεγχο παρουσία του τεχνικού συμβούλου της προηγούμενης διοίκησης, παρουσιάστηκε στα σωματεία στη Γενική Συνέλευσή τους στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αυτό, εξακριβώθηκε ταμειακό έλλειμμα ύψους 135.000 ευρώ και ένα ποσό της τάξεως των 71.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε δαπάνες που έγιναν με ελλιπή στοιχεία.