Στο Κολλέγιο Ρόδου ο Τσιάρτας

Το “Summer Camp”  και τους μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου, επισκέφθηκε την προηγούμενη Τρίτη ο βετεράνος πλέον διεθνής ποδοσφιριστής, Βασίλης Τσιάρτας. ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας με αφορμή τη λειτουργία της σχολής προπονητών UEFA PRO.

Ο μεγάλος «άσσος», στη συνάντησή του με τους μαθητές, τους συμβούλεψε πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τη ζωή, ενώ τους τόνισε πως τα πάντα ξεκινούν από την οικογένεια. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η διεύθυνση του Κολλεγίου Ρόδου, αναφέρονται τα εξής για την επίσκεψη του Βασίλη Τσιάρτα:

«Την Τρίτη 27/06/2017 οι μαθητές του SUMMER CAMP του Κολλεγίου Ρόδου είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να συναντήσουν τον μεγάλο διεθνή ποδοσφαιριστή Bασίλη Τσιάρτα ο οποίος δίδαξε ήθος και συμπεριφορά στα 22 χρόνια που αγωνίστηκε στη Νάουσα στην μεγάλη ΑΕΚ, στην Εθνική Ελλάδος  στη Σεβίλη. Και δε δέχτηκε ποτέ κόκκινη κάρτα.

Τον Βασίλη Τσιάρτα τον υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές του SUMMER CAMP, τον προλόγησε ο Συντονιστής Δημοτικού, ο δε κος Καρίκης Παναγιώτης Προιστάμενος Τμήματος Φυσικής Αγωγής, ανέφερε σημαντικά στοιχεία από την αθλητική του διαδρομή.

Ο Βασίλης Τσιάρτας αφού ευχαρίστησε τη Διεύθυνση του Κολλεγίου για την πρόσκληση αλλά και την πολύ θερμή υποδοχή απευθυνόμενος στα παιδιά είπε:

«Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν η κατάκτηση του EURO 2004 στην Πορτογαλία, όμως δεν ξεχνώ το σημείο από το οποίο ξεκίνησα,  το χωριό μου την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στη Νάουσα όπου έγινα γνωστός». Στη συνέχεια είπε στα παιδιά για την προσωπικότητα η οποία χτίζεται από την οικογένεια και από τη μόρφωση.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι: «Ο κάθε αθλητής, ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει σωστή συμπεριφορά και να βάζει στόχους, να έχει φιλοδοξίες και να κάνει όνειρα, δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθειά μας».

Μίλησε με συγκίνηση για τους γονείς: «Οι γονείς είναι αυτοί που δημιουργούν την οικογένεια, τους οφείλουμε αγάπη και σεβασμό και θα πρέπει οι γονείς να είναι υπερήφανοι για ότι πετυχαίνουν τα παιδιά στη ζωή τους».

Στη συνέχεια μίλησε για τη μεταγραφή του στην ομάδα της μεγάλης ΑΕΚ το 1992 όπου πήρε Πρωτάθλημα, κύπελο και  βγήκε πρώτος σκόρερ.

Αναφερόμενος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την Τεχνολογία είπε στα παιδιά: «Εμείς στην εποχή μας δεν είχαμε αυτά τα μέσα, παίζαμε στις αλάνες, χαιρόμασταν τη ζωή, γ’ αυτό κι εσείς να κάνετε σωστή διαχείριση και χρήση των μέσων, όχι κατάχρηση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος του εθισμού» και προέτρεψε τα παιδιά λέγοντας: «Αυτό που θα σας κάνει μεγάλους ανθρώπους είναι να παίζετε μεταξύ σας και να χαίρεστε την ηλικία σας, να έχετε καλές σχέσεις και όχι ψεύτικες σχέσεις μέσου διαδικτύου».

Ακολούθως άκουσε με προθυμία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών.

Στην ερώτηση ενός μαθητή: «Πως γίνεται κάποιος μεγάλος ποδοσφαιριστής:» Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε: «Όπως ακριβώς γίνεται κάποιος μεγάλος επιστήμονας, με την προϋπόθεση να αγαπήσει από πού κάνει, να το θέλει, να βελτιώνεται συνεχώς, να μαθαίνει (δια βίου μάθηση), να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, και να έχει διάρκεια στο χρόνο».

Στην ερώτηση: «Ποιο ήταν το καλύτερο γκολ στην καριέρα του», απάντησε:

«Το γκολ στον αγώνα ΑΕΚ- ΡΕΑΛ 3-3, όπου έδωσα και  ασίστ».

Στο τέλος επανέλαβε στα παιδιά ότι ως προτεραιότητα στη ζωή τους να έχουν τα μαθήματα και να σέβονται τους συμμαθητές, τους Εκπαιδευτικούς τους και όποιο άθλημα και να ακολουθήσουν να το αγαπήσουν και ποτέ να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια και τους στόχους τους.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την επίσκεψη του Βασίλη Τσιάρτα, διότι είχαν την ευκαιρία  να δουν από κοντά έναν τόσο μεγάλο αθλητή που δόξασε τα ελληνικά χρώματα, αλλά ταυτόχρονα και να συνομιλήσουν  με έναν άνθρωπο που με τη στάση ζωής του, το λόγο, την προσωπικότητα  και την αξιοπρέπειά του, αποτελεί πρότυπο για τους νέους».