Με τα λόγια ξεμπλοκάρουν  οι επενδύσεις στ’ Αφάντου

Σε προτεραιότητα τίθεται από το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσουν άμεσα τα δύο επενδυτικά σχέδια στην περιοχή του γκολφ Αφάντου, τα οποία έχουν «κολλήσει» εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε προχθές η πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων κ. Λίλη Τσιτσογιαννοπούλου, θα προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις στ’ Αφάντου.

Υπενθυμίζεται πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση του ακινήτου καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, το «Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου», έκτασης 1.359 στρεμμάτων, και το «Νότιο Αφάντου», έκτασης 255,7 στρεμμάτων. Το πρώτο παραχωρήθηκε στην Μ.Α. Angeliades Inc. έναντι 26,900 εκατ. ευρώ και το δεύτερο στην Aegean Sun Investments έναντι 15,2 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή των συμβάσεων έχει κολλήσει εδώ και δύο χρόνια καθώς υπήρξε παρέμβαση της αρχαιολογίας. Τελικά συμφωνήθηκε να υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ επενδυτών και αρχαιολογικής υπηρεσίας, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα καλύψει (με ποσό μέχρι και 100.000 ευρώ) τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο ακίνητο, σε μια πρώτη έρευνα για την ύπαρξη αρχαίων.

Βεβαίως είναι η πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες που ανακοινώνεται ότι οσονούπω θα προχωρήσουν και οι δύο επενδύσεις αλλά... μόνο στα λόγια έχει μείνει το θέμα.

Η καθυστέρηση μάλιστα έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των δύο επενδυτών, οι οποίοι πιθανόν... και να έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους.

Η διοίκηση πάντως του ΤΑΙΠΕΔ, όπως προκύπτει από τις προχθεσινές δηλώσεις της κ. Τσιτσογιαννοπούλου, θέλει να προχωρήσει άμεσα το θέμα των δύο επενδυτικών σχεδίων, αλλά... δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.