Μία ατμοσφαιρική συναυλία στη Ρόδο

Ο Δήμος Ρόδου - Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου συνδιοργάνωσαν μία ατμοσφαιρική συναυλία με τίτλο «Αϊβαλί, η πατρίδα μου» την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο επιβλητικό μνημείο της Παναγιάς του Μπούργκου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό, που κατέκλυσε το χώρο, είχε την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές μελωδίες της Ανατολής και της νεοελληνικής παράδοσης που έχουν τις ρίζες τους στη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, περιοχές οι οποίες υπήρξαν ανέκαθεν κοιτίδες του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και πολύ σημαντικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Η Μαρίνα Μανωλάκου, Μικρασιάτισσα στην καταγωγή και με πλούσιο φωνητικό ταλέντο, απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο τις μικρασιάτικες και πολίτικες μελωδίες, ενώ ο Μανώλης Καρπάθιος τη συνόδευσε με το κανονάκι του,  ξυπνώντας μνήμες και συναισθήματα. Μαζί τους συνέπραξαν και οι μουσικοί Χρυσάνθη Γκίκα με Πολίτικη λύρα και   Σπύρος Παπανικόλας με Πολίτικο λαούτο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που υλοποιείται αυτές τις μέρες στ’ Απόλλωνα.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και εκ μέρους της Περιφέρειας η κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ενώ μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου και ο πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας.