Μόνο οι ομάδες αλλάζουν στα νέα τοπικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών

Χωρίς αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής θα διεξαχθούν τη νέα χρονιά τα τοπικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τη γνώμη των εκπροσώπων των ροδίτικων σωματείων, που βρέθηκαν χθες στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής, τα πρωταθλήματα την περσινή σεζόν εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς προβλήματα, επομένως δεν βρέθηκε λόγος να προχωρήσει η διοργανώτρια αρχή σε αλλαγές.

Στο πρωτάθλημα ανδρών, δήλωσαν συμμετοχή δεκατρία σωματεία, μεταξύ των οποίων και ο Ιπποκράτης ο οποίος προφανώς θέλει να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που την τελευταία στιγμή προκύψει αδυναμία συμμετοχής στη Β’ εθνική.

Συγκεκριμένα, στον Όμιλο Ρόδου δήλωσαν ότι θα κατεβάσουν ομάδα ο φιναλίστ του περσινού φάιναλ φορ, Διαγόρας, ο Ιάλυσος, ο Ήλιος, το Ροδίων Άθλησις, η Σύμη, η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, Καλλιθέα, η οποία προχωρά τις διαδικασίες συγχώνευσης με την Ελπίδα Πεταλούδων, και, τέλος, η Γαλάζια Ακαδημία που είναι μία ολοκαίνουρια ομάδα.

Στον Όμιλο Νήσων, πέραν του Ιπποκράτη, δήλωσαν συμμετοχή η ΑΕ Δικαίου, ο Ηρακλής 2000, ο Αίολος Κεφάλου, ο Φοίβος Κω και η ΕΑΚΑ.

Αντίστοιχα στο πρωτάθλημα γυναικών, οι συμμετοχές έχουν ως εξής: Κολοσσός, Διαγόρας, Ιάλυσος και Δωριέας (που επαναδραστηριοποιείται αλλά όχι στο ανδρικό) στον Όμιλο Ρόδου και οι Ιπποκράτης, Ακαδημία Καλύμνου και η ΕΑΚΑ, η οποία επί της ουσίας καλύπτει τη θέση του Ανταγόρα που προβιβάστηκε στην Α2 εθνική κατηγορία, στο βόρειο συγκρότημα. Απουσιάζει ο Ιβίσκος ο οποίος «κατέβασε ρολά».