Αύξηση συμμετοχών σε έφηβους, παίδες!

Έξι ομάδες θα συμμετάσχουν στον Όμιλο Ρόδου του προσεχούς πρωταθλήματος εφήβων καθώς δήλωσαν συμμετοχή ο κάτοχος του τίτλου, Κολοσσός, ο Ιάλυσος, ο Διαγόρας, η Ελπίδα (θα λειτουργήσει τις υποδομές της παρά τη συγχώνευση με την Καλλιθέα), το Ροδίων Άθλησις και η πρωτοεμφανιζόμενη Γαλάζια Ακαδημία η οποία κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο, με τέσσερα αγωνιστικά τμήματα!

Εφτά είναι οι συμμετοχές στον Όμιλο Νήσων, με αυτή του Ξάνθου Πάτμου να ξεχωρίζει! Ιπποκράτης και ΑΕ Δικαίου προέρχονται από την Κω, ο Πανιώνιος από τη Λέρο και οι Καλυμνιακός, Ακαδημία και ΕΑΚΑ από την Κάλυμνο. Δηλαδή, τέσσερα νησιά εκπροσωπούνται στο εφηβικό από το βόρειο συγκρότημα που σημαίνει ότι ο ενιαίος όμιλος έχει πολλές μετακινήσεις και κατ’ επέκταση πολλά έξοδα.

Προτάθηκε, κατόπιν τούτου, στην προχθεσινή συνεδρίαση να δημιουργηθούν δύο υποόμιλοι, ένας της Κω κι ένας της Καλύμνου, με τους Ξάνθο και Πανιώνιο να μοιράζονται σε αυτούς τους δύο. Η εν λόγω πρόταση θα γνωστοποιηθεί επισήμως στα ενδιαφερόμενα σωματεία κι εκείνα θα πάρουν την τελική απόφαση, αν θέλουν ενιαίο όμιλο ή τη δημιουργία των υποομίλων.

Φυσικά, αν προκύψουν εν τέλει οι υποόμιλοι στο βόρειο συγκρότημα, θ’ αλλάξει και το σύστημα διεξαγωγής στη β’ φάση, δηλαδή τη διαδικασία πρόκρισης στο φάιναλ φορ.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα παίδων, πρόθεση συμμετοχής δήλωσαν οι Κολοσσός, Διαγόρας, Ιάλυσος, Ελπίς, Σύμη, Γαλάζια Ακαδημία στον Όμιλο Ρόδου και οι Ιπποκράτης, ΑΕ Δικαίου, Φοίβος Κω, ΕΑΚΑ και Ακαδημία Καλύμνου.