Ουρές ταλαιπωρίας για τους επισκέπτες από την Τουρκία

Ουρές σχηματίζουν στο λιμάνι της Ρόδου οι τουρίστες που έρχονται με ημερόπλοια από την Τουρκία, καθώς, λόγω του γεγονότος ότι έγιναν πιο αυστηρές οι διαδικασίες ελέγχου στο λιμάνι υποδοχής τους, απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για τη διεκπεραίωση.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο αριθμός του προσωπικού στον έλεγχο διαβατηρίων δεν έχει αυξηθεί για να καλύψει τις ανάγκες δημιουργεί αναγκαστικά , ουρές και έτσι οι επιβάτες των ημεροπλοίων περιμένουν μέσα στον ήλιο και τη ζέστη μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Επίσης λόγω της ιστορικής σημασίας του κτιριακού συγκροτήματος δεν επιτρέπονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρεμβάσεις κανενός είδους, ώστε να γίνουν στέγαστρα και άλλους είδους κατασκευές, αλλά ακόμα και κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά δύσκολο καθώς θα εμπόδιζε τη διέλευση επιβατών και οχημάτων.

Πάντως συμπολίτες μας επεσήμαναν στη «Ρ» ότι θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες μέσα στη ζέστη, καθώς έρχονται κατά εκατοντάδες με τα ημερόπλοια και κάποιοι από αυτούς φέρνουν μαζί τους και αποσκευές αφού προγραμματίζουν να κάνουν διακοπές και στη Ρόδο για μερικές μέρες.