Επιστολή στον πρωθυπουργό για τον υποσταθμό του Αγίου Νικολάου

Να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα της δημιουργίας του κέντρου αναδιανομής ηλεκτρικής ενέργειας (σ.σ. υποσταθμού) στον Άη Νικόλα που σχεδιάζει η ΔΕΔΔΗΕ, αποφάσισε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ρόδου, θεωρώντας πλέον ότι στο θέμα μπορεί να δοθεί μόνο πολιτική λύση.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στο Δήμο της Ρόδου για το θέμα αυτό, στην οποία ως γνωστόν προεδρεύει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Βαγγέλης Μανδρακός και συμμετέχουν οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των παρατάξεων του δ.σ., όπως και εκπρόσωποι των κατοίκων των γύρω περιοχών, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κτλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπαραταξιακή ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απογοήτευση που υπήρξε κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων όπου παραπέμφθηκε το θέμα, και κατέληξαν στο ότι η λύση που μπορεί να δοθεί είναι μόνο πολιτική, από τη στιγμή που η ΔΕΔΔΗΕ δεν κάνει πίσω και προχωρά στα σχέδιά της για τη δημιουργία του υποσταθμού στον Άη-Νικόλα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την εκπεφρασμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό καθώς και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας τους να παρέμβουν για να δοθεί αυτή η πολιτική λύση.

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε σε όλες τις παρατάξεις του δ.σ. και αναμένεται να σταλεί μέχρι μεθαύριο, Τρίτη.