Προσκαλούν τον υπουργό στην Πάτμο για τους δασικούς χάρτες

Τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος καιΕνέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο προσκαλεί στην Πάτμο, ο σύλλογος Επιτηδευματιών “Η Ανάπτυξη” για το θέμα των δασικών χαρτών.

Στην επιστολή που στάλθηκε αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Γνωρίζουμε και συμφωνούμε πως η προστασία των δασών είναι υποχρέωση, ευθύνη του κράτους και απαίτηση των πολιτών. Η ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των δασικών περιοχών στη χώρα μας συντελεί στην προστασία τους και στην ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον. Ο τρόπος όμως που ξεκίνησε να υλοποιείται αυτό το σχέδιο παρουσιάζει αδυναμίες και πρόδηλα λάθη που τα έχετε ήδη αποδεχτεί και προβεί σε ανάλογες τροποποιήσεις.

Ειδικά για τα νησιά Πάτμο και Σύμη, όπου πιλοτικά έγιναν οι πρώτες αναρτήσεις στα Δωδεκάνησα, είναι φανερό πως το ποσοστό του 80% δεν μπορεί να είναι σωστό και αληθινό. Πόσο μάλλον για την Πάτμο όπου το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς δέκα αιώνων (10 Αιώνων) την κατατάσσει σε ιδιαίτερη περίπτωση που χρήζει άλλης νομοθετικής αντιμετώπισης.

Σας προσκαλούμε στην Πάτμο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για τη συζήτηση του ανωτέρω θέματος πριν από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αντιρρήσεων.
Η επίσκεψή σας στην Πάτμο θα συμπέσει με την εκτέλεση σειράς περιβαλλοντικών έργων υποδομής αναγκαία για κατοίκους-επισκέπτες και την τουριστική ανάπτυξη.

Σας ευχαριστούμε εκ ων προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Καμίτσης Ελευθερίου Γεώργιος
Η Γραμματέας του Συλλόγου
Καμίτση Ευδοκία-Υβόννη».