Νέα εποχή προκλήσεων και δημιουργίας για τη Χάλκη

Σε μία νέα, γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για δημιουργία και επιτυχίες, εποχή μπήκε από χθες κι επισήμως η Χάλκη.

 Το μεσημέρι, οι άνθρωποι του σωματείου και οι εκπρόσωποι των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΣΦΠ, παρουσίασαν τη νέα συνεργασία τους, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεότευκτου αθλητικού κέντρου του συλλόγου στην Παστίδα.

  Το γενικό πλαίσιο της ένταξης της Χάλκης στο δίκτυο της «Θρύλος Α.Ε.»  παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο Kresten Royal, παρουσία του διευθυντή των «ερυθρόλευκων» σχολών ποδοσφαίρου Βασίλη Νάνου, του διευθυντή των ακαδημιών του Ολυμπιακού Κυριάκου Καραταΐδη, του υπεύθυνου της σχολής Ρόδου και προπονητή της Χάλκης Άγγελου Φραγκάκη, του τεχνικού διευθυντή του σωματείου Παναγιώτη Αγγελόπουλου, καθώς και των παλιών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Ανδρέα Τσακμακίδη και Αλέκου Κακλαμάνου.

 Ο Άγγελος Φραγκάκης δήλωσε περήφανος για τη συνεργασία με μία μεγάλη ΠΑΕ, η οποία, όπως είπε, έχει ξεφύγει, σε επίπεδο λειτουργίας και δραστηριοτήτων,  από τα εγχώρια πλαίσια, έχοντας διευρύνει τους ορίζοντές της παγκόσμια.

 Ο Βασίλης Νάνος περιέγραψε εν συντομία τη φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΣΦΠ, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση στο δίκτυό τους ανήκουν περίπου πενήντα, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, καθώς και στο Λονδίνο. Όπως είπε,  στόχος τους δεν είναι μόνο η ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η ευαισθητοποίησή τους σε μία σειρά σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων και εν τέλει, η εξέλιξή τους σε ενεργούς πολίτες.

 Ο Κυριάκος Καραταΐδης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε στη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός στο νησί της Ρόδου (τη θυμάται και ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής),   συνεχάρη τους ανθρώπους της Χάλκης για τις προσπάθειές τους, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο συνεργασία με τον ΟΣΦΠ θα βοηθήσει το σύλλογο και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ εξήρε το οικογενειακό κλίμα, στο οποίο στηρίζεται η δουλειά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, καθώς και η συνεργασία με τις Σχολές Ποδοσφαίρου.

 Ο Ανδρέας Τσακμακίδης συνεχάρη τη Χάλκη για το «τρανό και μεγάλο», όπως το χαρακτήριζε, επίτευγμα της δημιουργίας αθλητικού κέντρου, δηλώνοντας διπλά υπερήφανος για τη συνεργασία του συλλόγου με τον ΟΣΦΠ.

 Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Αλέκος Κακλαμάνος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έλαβαν οι άνθρωποι της Χάλκης και του ΟΣΦΠ από τους «άρχοντες» του νησιού.

  Η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Ρόδο, την οποία αναλαμβάνει να «τρέξει» η Χάλκη, θα στελεχωθεί με προπονητές κατόπιν κοινής απόφασης των δύο πλευρών. Στο πλαίσιό της, πέρα από την υποστήριξη που θα παρέχεται σε επίπεδο τεχνογνωσίας και εφαρμογής του προπονητικού προγράμματος, οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ θα κάνουν τακτικές επισκέψεις αξιολόγησης της προόδου των παιδιών, ενώ  θα διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες (με θέματα π.χ. τη διατροφή και την ψυχολογία)τόσο για τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τους γονείς τους. Ταυτόχρονα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη και να παίρνουν τις ευκαιρίες για το μεγάλο άλμα.

 Η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Ρόδο θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 Σημειώνεται, πως χθες το πρωί, η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, της Χάλκης και οι Ρόδιοι πρώην «ερυθρόλευκοι», επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, ενώ πρόσφεραν χαρά στους ανθρώπους που διαμένουν στο γηροκομείο.